Denne raske veganske chili-hvitløk-pastaen er mitt syn på virale chilioljenudler. Denne oppskriften inneholder perfekt tilberedt spaghetti slengt i en utrolig smakfull soltørket tomat chili hvitløksolje og toppet med kandiserte røykfylte pekannøtter. En enkel kveldsmiddag som kan tilberedes på få minutter! Glutenfritt og nøttefritt alternativ inkludert!
Chilioljepasta eller nudler har vært populært på sosiale medier. I denne raske og enkle veganske chili-hvitløksolje-nudeloppskriften bruker jeg perfekt kokt spaghetti slengt i en utrolig smakfull chili-hvitløk-soltørket-tomat-oljeblanding, og deretter toppet med røykfylte pekannøtter for crunch og protein! Jeg bruker også mindre olje (1 ss i stedet for kopper) og bruker pastavann for å øke volumet på dressingen.
Toppet med nyhakkede urter og drysset med en røykfylt bacon-kandisert pecan-topping, er disse krydrede og hvitløkaktige nudlene enkle, men likevel fulle av så mye smak.
Denne enkle veganske pastaen er min modifiserte versjon av de virale Chili Garlic Oil Noodles! Dette enkle kveldsmåltidet er så deilig og superrask å lage.
Hakkede soltørkede tomater tilsatt chili-hvitløksoljen gir en utrolig dyp umamismak og en punch av umami. Noen røykfylte pekannøtter gir en fin crunch og øker proteinet i denne enkle kveldsmiddagen!
Hvorfor du vil elske denne Easy Weeknight Chili Oil Pasta
- den er full av smak
- det er enkelt og raskt
- Den kan gjøres glutenfri med gf pasta og nøttefri ved å bruke tofu eller gresskarfrø til toppingen
- det kreves ingen blanding eller mye hakking
Flere enkle veganske pastaoppskrifter på kveldsmiddag:

Skriv ut oppskrift
Hvitløk Chili Olje Pasta med Smoky Pecannøtter
Denne raske og enkle veganske hvitløk chiliolje-pastaen er mitt syn på de virale chilioljenudlene. Denne oppskriften inneholder perfekt tilberedt spaghetti slengt i en utrolig smakfull soltørket tomat chili hvitløksolje og toppet med kandiserte røykfylte pekannøtter. En enkel kveldsmiddag som kan tilberedes på få minutter! Glutenfritt og nøttefritt alternativ inkludert!
Porsjoner: 2
Kalorier: 362kcal
Ingredienser
Til pastaen
- 8 vi (226,8 g) spaghetti eller linguini tilberedt etter eget ønske kok etter instruksjonene på pakken
Til chili-hvitløkstoppingen
- 1 spiseskje oliven olje
- 3 nellik hvitløk finhakket
- 1 teskje tørkede løkflak
- ½ teskje kajennepepper flak mer eller mindre etter preferanse
- 2 spiseskjeer hakkede soltørkede tomater, du kan bruke tørket eller oljepakket. Hvis du bruker oljepakket, tørk av overflødig olje fra de soltørkede tomatene slik at de er lettere å hakke
- 1 teskje tørket oregano
- 1 teskje tørket basilikum
- ¼ kopp eller mer av pastavannet
For Smoky Bacon Pecans:
- ½ kopp (55 g) hakkede pekannøtter
- ½ teskje Hvitløkspulver
- 2 teskjeer soyasaus eller tamari for glutenfri
- 2 teskjeer lønnesirup
- ½ teskje røkt paprika
- 1 teskje næringsrik gjær
Bruksanvisning
-
Kok spaghetti eller linguini etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Tøm deretter og skyll med kaldt vann og sett til side
-
Lag chili-hvitløksoljetoppen:. Varm oljen i en liten panne på middels varme. Når oljen er varm, tilsett hvitløken og rør i noen sekunder, tilsett deretter resten av ingrediensene og rør inn og ta av varmen.
-
Når hvitløken begynner å bli gylden, tilsett pastavannet forsiktig og bland.
-
Tilsett denne blandingen til pastaen din og bland godt. Jeg pleier å legge pastaen i serveringsbollene og deretter helle litt av denne chili-hvitløkstoppingen over den og så la folk enten helle den selv eller bare la den være sånn slik at det blir mer konsentrert smak over nudlene.
-
Lag bacon-pekannøtter: Tilsett pekannøttene i en liten panne på middels varme, og kok deretter til pekannøttene begynner å lukte litt ristede. 2-4 min
-
Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. (Tilsett noen dråper flytende røyk for ekstra røyking, valgfritt). Fortsett å røre til blandingen begynner å tykne litt og ta så av varmen. 1-3 minutter
-
Denne blandingen vil fortsette å tykne og gjøre pekannøttene litt fine. Når blandingen er varm å ta på, dryss disse pekannøttene i pasta og server. Pynt med fersk basilikum eller persille og flak av havsalt.
-
Oppbevaring: oppbevar kokt pasta, chili-hvitløksolje og pekannøtter separat. Varm opp pastaen og chilioljen hver for seg og bland og server pyntet med pekannøtter og friske urter
Notater
Å klare det nøttefri, kan du bruke litt tofu i stedet for pekannøtter. Hell alle ingrediensene i smuldret tofu. i stedet for å steke dem i pannen, baker du tofusmulene til de er sprø og bruker dem som topping.
For å gjøre denne glutenfri, bruk glutenfri pasta.
Soyafri: bruker kokosnøttaminosyrer
Ernæring
Ernæringsfakta
Hvitløk Chili Olje Pasta med Smoky Pecannøtter
Antall per porsjon
Kalorier 362
Kalorier fra fett 126
% Daglig verdi*
fett 14g22 %
Mettet fett 2g1. 3%
Natrium 100 mg4 %
Kalium 283mg8 %
Karbohydrater 50 g17 %
Fiber 4g17 %
Sukker 5 g6 %
Protein 10 g20 %
Vitamin A 277 IE6 %
Vitaminer C 3 mg4 %
Kalsium 49 mg5 %
Jern 2 mg11 %
* Prosent daglige verdier er basert på en 2000-kalori diett.
Ingredienser:
- Jeg bruker spaghetti eller linguini tilberedt etter eget ønske, tilberedt etter instruksjonene på pakken
- Til chili-hvitløkstoppingen steker vi hakket fersk hvitløk i olje
- til den stekte hvitløken legger vi tørkede løkflak, rød pepperflak, soltørkede tomater, tørket oregano og basilikum.
- vi reserverer litt pastavann for å legge til sausen
- For de røykfylte søte baconpekannøtter:, vi karamelliserer hakkede pekannøtter med hvitløkspulver, soyasaus eller tamari for glutenfri, lønnesirup, røkt paprika og næringsgjær
Tips og erstatninger:
- For å gjøre denne nøttefri kan du bruke litt tofu i stedet for pekannøtter. Tilsett alle ingrediensene til den smuldrede tofuen. I stedet for å steke dem i pannen baker du tofusmuldrene til de er sprø og bruker dem som topping.
- For å gjøre denne glutenfri, bruk glutenfri pasta.
- Du kan bruke tørket eller oljepakket soltørket tomat. Hvis du bruker oljepakket, tørk av overflødig olje fra de soltørkede tomatene slik at de er lettere å hakke
Lag din spaghetti eller linguini etter instruksjonene på pakken. Tøm deretter og skyll med kaldt vann og sett til side
Lag chili-hvitløksoljetoppen. Varm oljen i en liten panne på middels varme. Når oljen er varm, tilsett hvitløken og rør i noen sekunder, tilsett deretter resten av ingrediensene og rør inn og ta av varmen. Når hvitløken begynner å bli gylden, tilsett pastavannet forsiktig og bland.
Tilsett denne blandingen til pastaen din og bland godt. Jeg pleier å legge pastaen i serveringsbollene og deretter helle litt av denne chili-hvitløkstoppingen over den og så la folk enten helle den selv eller bare la den være sånn slik at det blir mer konsentrert smak over nudlene.
Lag bacon-pekannøtter: Tilsett pekannøttene i en liten panne på middels varme, og kok deretter til pekannøttene begynner å lukte litt ristede. 2-4 min
Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Fortsett å røre til blandingen begynner å tykne litt og ta så av varmen. 1-3 min
Denne blandingen vil fortsette å tykne og gjøre pekannøttene litt fine.
Når blandingen er kjølig å ta på, dryss disse pekannøttene i pasta og server.
Til pynt liker jeg å strø litt friske urter som persille eller basilikum og litt flak havsalt! Enkelt og så deilig!