Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    Spennende

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Holistical
    • Om Oss
    • kontakt oss
    • Ansvarsfraskrivelse
    • Publiseringer
    • Personvern
    • hjem
    • Mat
    • restauranter
    • oppskrifter
    Holistical
    Home»oppskrifter»Vegansk Malabar karri med grønnsaker og bønner
    oppskrifter

    Vegansk Malabar karri med grønnsaker og bønner

    Dag NordaasBy Dag Nordaas2. August 2022No Comments6 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit WhatsApp Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email

    Min veganske versjon av Keralan Malabar Curry inneholder sesongens grønnsaker og hvite bønner kokt i en duftende kokosnøttsaus. Denne oppskriften er glutenfri, soyafri og nøttefri.

    vegansk malabar karri servert med naanbrød i en hvit tallerken

    Har du lyst på krydret mat temperert med beroligende kokos? Herlig, for dagens spesialitet er min veganske versjon av en klassiker – Malabar Curry. Det er en populær karri fra den nordlige delen av Kerala.

    Du vil elske den deilige sausen laget med fersk kokosnøtt, fennikel, kardemomme og diverse andre indiske krydder og aromaer, pepper og kanel er noen av dem.

    Denne sausen brukes vanligvis med kylling. Den passer imidlertid også godt til grønnsaker eller kikerter eller bønner. Jeg bruker en blanding av grønnsaker og bønner for å lage en solid proteinrik karri som sprudler med forskjellige smaker for hver bit.

    vegansk malabar karri i en svart panne

    Denne karrien er mettende og deilig! Som de fleste karriretter er den spesielt god en dag etter at den er laget, som med mange indiske sauser som bruker hele krydder!

    Hvorfor du vil elske denne Malabar-karrien

    • Det er grønnsaksfylt og deilig
    • den er nøttefri, glutenfri og soyafri
    • det er en annen smak og tekstur fra de vanlige tomat- og fløtebaserte populære indiske rettene i nord-indisk stil
    • Den har lag med komplekse smaker!
    • sausen var veldig allsidig. Bruk den med grønnsaker eller bønner eller bakt tofu eller veganske chick’n subs

    vegansk malabar veggie curry servert med stuede grønnsaker

    Flere indiske lokale karrioppskrifter:

    Skriv ut oppskrift

    Enkel Malabar Veggie Curry

    Min veganske versjon av Keralan Malabar Curry inneholder sesongens grønnsaker og hvite bønner kokt i en duftende kokosnøttsaus. Denne oppskriften er glutenfri, soyafri og nøttefri.

    Forberedelsestid15 få

    Matlagingstid35 få

    Total tid50 få

    Kurs: Hovedrett

    Kjøkken: indisk

    Nøkkelord: vegansk indisk karri

    Porsjoner: 4

    Kalorier: 285kcal

    Forfatter: Vegan Richa

    Ingredienser

    For kokosnøttpasta:

    • ½ kopp (40 g) av revet kokos, fersk eller frossen kokos eller bruk tørket strimlet
    • 1/4 teskje fennikelfrø
    • 1 navle
    • 2 grønne kardemommebelger eller bruk 1/2 ts malt kardemomme

    Til sausen:

    • 1 teskje olje
    • 1 teskje sennepsfrø
    • 10 karriblader
    • 1 kopp finhakket løk
    • 2 nellik av hvitløk knust
    • ½ tommel ingefær, finhakket
    • ½ teskje malt gurkemeie
    • ½ teskje rød pepper eller indisk rød chilipulver, bruk mindre for mindre varme
    • ¼ teskje Finmalt kanel
    • ¼ teskje nykvernet pepper
    • 4 våre (113,4 g) tomatpuré, hermetisk ukrydret puré
    • 2 kopper (364 g) Hakkede grønnsaker som blomkål, søtpoteter, gulrøtter, grønne bønner, zucchini, erter etc.
    • 15 vi (425,24 g) boks med hvite bønner, drenert eller 1 ¼ kopp kokt. Du kan også bruke kikerter og andre bønner her.
    • ¾ teskje salt eller etter smak
    • Koriander og sitronsaft til pynt

    Bruksanvisning

    • Kokospasta: Tilsett alle ingrediensene til kokospastaen i en liten panne på middels varme og kok til kokosen er gyldenbrun. Når kokos begynner å bli gylden, vil du røre den ofte, ellers vil den brenne seg.

    • Overfør denne blandingen til en blender med 1 kopp vann. Blend til kokosen brytes ned til en litt grov pasta, du vil ikke at kokosen skal være synlig, blend til nesten jevn.

    • Lag sausen: Varm oljen i en stor panne på middels varme Når oljen er varm, tilsett sennepsfrø og la dem begynne å poppe.

    • Tilsett deretter karribladene raskt, vær forsiktig fordi karriblader kan få varm olje til å sprute. valgfritt: Når smellet har satt seg, reserver omtrent halvparten av denne tempereringen til pynt til senere (dette er valgfritt)

    • Tilsett så løk, ingefær, hvitløk og en sjenerøs klype salt. Stek til løken er gyllenbrun, tilsett deretter gurkemeie, kanel, rød pepper og sort pepper og bland godt i et minutt til.

    • Tilsett så tomatpuré og blandet kokosmasse og bland godt. Tilsett grønnsakene, hvite bønner og salt. Bland, dekk til og kok i 11-15 minutter.

    • Rør i mellom for å sjekke om grønnsakene koker jevnt. Når grønnsakene er tilberedt etter preferanse, slå av varmen.

    • Åpne lokket. Hvis den er for saftig, fres den i et minutt til eller slå av varmen.

    • Smak til for å justere for salt og krydder og pynt med koriander, sitronsaft og reservert temperering hvis du likte. Server med ris, flatbrød, roti eller dosa.

    Notater

    Proteinsubs; Jeg bruker hermetiske eller kokte hvite bønner. Men du kan bruke kikerter, svartøyde erter, sprø tofu, flere grønnsaker eller soyaflak, du må tilsette 1/2 til 1 kopp mer vann med 2-3 oz soyaflak
    Karriblader: Karriblader kan finnes i fersk eller tørket form i butikker, eller du kan også få dem online på Amazon. Eller bruk limeblader som erstatning eller bruk laurbærblad

    Ernæring

    Ernæringsfakta

    Enkel Malabar Veggie Curry

    Mengde per porsjon

    Kalorier 285
    Kalorier fra fett 90

    % Daglig verdi*

    fett 10 g15 %

    Mettet fett 7g44 %

    Natrium 536mg23 %

    Kalium 1027mg29 %

    Karbohydrater 40 g1. 3%

    Fiber 11g46 %

    Sukker 5 g6 %

    Protein 14g28 %

    Vitamin A 241 IE5 %

    Vitaminer C 81 mg98 %

    Kalsium 146mg15 %

    Jern 6 mg33 %

    * Prosent daglige verdier er basert på en 2000-kalori diett.

    en panne med vegansk malabar karri

    Ingredienser:

    • Til kokospastaen blander vi strimlet kokos med fennikelfrø og kardemommebelger
    • til tempereringen steker vi sennepsfrø og karriblader i olje – noe av denne tempereringen kan settes til side for topping
    • løk, hvitløk og ingefær, den indiske trifecta, tilsettes tempereringen
    • malte krydder: gurkemeie, rød pepper, kanel, malt pepper
    • tomatpuré tilfører sausen fylde (hermetisert ukrydret)
    • grønnsaker: 2 kopper blandede grønnsaker som blomkål, søtpoteter, gulrøtter, grønne bønner, zucchini, erter etc.
    • for å tilsette litt protein slenger jeg i noen hvite bønner
    • koriander og sitronsaft til pynt

    Tips:

    • du kan bruke fersk eller frossen kokos eller bruke tørket revet. Usøtet.
    • til bønnene brukte jeg drenerte og avtappede hermetiske bønner men du kan også bruke kokte. Du kan også bruke kikerter og andre bønner i stedet. Eller bruk 7 oz sprø tofu eller andre veganske chikinsubs eller 2-3 oz soycurls

    ingredienser som trengs for å lage vegansk malabar karri

    Hvordan lage vegansk Malabar Curry

    kokos stekes i en svart stekepanne

    Tilsett alle ingrediensene til kokosmassen i en liten panne på middels varme og kok til kokosen begynner å bli gylden. Når kokos begynner å bli gylden, vil du røre den ofte, ellers vil den brenne seg.

    stekt kokos i en stekepanne

    Overfør denne blandingen til en blender med 1 kopp vann. Blend til kokosen brytes ned til en litt grov pasta, du vil ikke at kokosen skal være så synlig. Helst tett til glatt.

    kokospasta i en foodprosessor

    stek sennepsfrø i olje i en svart stekepanne

    Lag sausene: Varm oljen i en stor panne på middels varme. Når oljen er varm, tilsett sennepsfrø og la dem poppe.

    Tilsett deretter karribladene raskt. Gjør dette forsiktig da karriblader kan få olje til å sprute. Valgfritt trinn: Når smellet har lagt seg, kan du gå videre og reservere omtrent halvparten av denne tempereringen til pynt til senere

    sennepsfrø, løk, karriblader og ingefær i en stekepanne

    Tilsett så løk, ingefær, hvitløk og en sjenerøs klype salt. Stek til løken er gyllenbrun, tilsett deretter gurkemeie, kanel, rød pepper og sort pepper og bland godt i et minutt til.

    stekt løk og ingefær med temperering i stekepanne

    Tilsett så tomatpuré og blandet kokosmasse og bland godt.

    tomatsaus og kokospasta småkoke i en panne for å danne malabar karrisaus

    Tilsett grønnsakene, hvite bønner og salt. Bland, dekk til og kok i 11-15 minutter.

    Rør i mellom for å sjekke om grønnsakene koker jevnt. Når grønnsakene er tilberedt etter preferanse, slå av varmen.

    malte krydder tilsatt malabar karrisaus

    Åpne lokket. Hvis den er for saftig, fres den i et minutt til eller slå av varmen.

    malabar karrisaus med grønnsaker i en pannevegansk malabar karri med grønnsaker kokt i en panne

    Smak til for å justere for salt og krydder og pynt med koriander, sitronsaft og reservert temperering hvis du likte. Server med ris, flatbrød, roti eller dosa.

    vegansk Malabar karri med sauterte grønnsaker i en sautépanne

    Hva skal serveres med Malabar Curry?

    Mens denne karrien smaker fantastisk med ris, kan du også servere den med flatbrød, roti eller dosa.

    Oppbevaring

    Oppbevares kjølig i opptil 3 dager. Frys i opptil en måned

    en porsjon vegansk malabar karri servert med naan

    Dag Nordaas

    Related Posts

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Søndagskoking: 6 nye oppskrifter fra Stuff Cooks

    6. August 2022

    Leave A Reply Cancel Reply

    Don't Miss
    oppskrifter

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    By Dag Nordaas8. August 20220

    Disse veganske tofu-nuggetsene er bakt og ikke stekt, men fortsatt de beste veganske nuggets noensinne!…

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022

    Motta VIP-behandling: – Lukket restaurant

    7. August 2022
    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from SmartMag about art & design.

    Demo
    Pages
    • About Us
    • Contact Us
    • Disclaimer
    • DMCA
    • Homepage
    • Privacy Policy
    Toppvalg

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022
    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2022 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.