Min veganske versjon av Keralan Malabar Curry inneholder sesongens grønnsaker og hvite bønner kokt i en duftende kokosnøttsaus. Denne oppskriften er glutenfri, soyafri og nøttefri.
Har du lyst på krydret mat temperert med beroligende kokos? Herlig, for dagens spesialitet er min veganske versjon av en klassiker – Malabar Curry. Det er en populær karri fra den nordlige delen av Kerala.
Du vil elske den deilige sausen laget med fersk kokosnøtt, fennikel, kardemomme og diverse andre indiske krydder og aromaer, pepper og kanel er noen av dem.
Denne sausen brukes vanligvis med kylling. Den passer imidlertid også godt til grønnsaker eller kikerter eller bønner. Jeg bruker en blanding av grønnsaker og bønner for å lage en solid proteinrik karri som sprudler med forskjellige smaker for hver bit.
Denne karrien er mettende og deilig! Som de fleste karriretter er den spesielt god en dag etter at den er laget, som med mange indiske sauser som bruker hele krydder!
Hvorfor du vil elske denne Malabar-karrien
- Det er grønnsaksfylt og deilig
- den er nøttefri, glutenfri og soyafri
- det er en annen smak og tekstur fra de vanlige tomat- og fløtebaserte populære indiske rettene i nord-indisk stil
- Den har lag med komplekse smaker!
- sausen var veldig allsidig. Bruk den med grønnsaker eller bønner eller bakt tofu eller veganske chick’n subs
Flere indiske lokale karrioppskrifter:

Skriv ut oppskrift
Enkel Malabar Veggie Curry
Min veganske versjon av Keralan Malabar Curry inneholder sesongens grønnsaker og hvite bønner kokt i en duftende kokosnøttsaus. Denne oppskriften er glutenfri, soyafri og nøttefri.
Porsjoner: 4
Kalorier: 285kcal
Ingredienser
For kokosnøttpasta:
- ½ kopp (40 g) av revet kokos, fersk eller frossen kokos eller bruk tørket strimlet
- 1/4 teskje fennikelfrø
- 1 navle
- 2 grønne kardemommebelger eller bruk 1/2 ts malt kardemomme
Til sausen:
- 1 teskje olje
- 1 teskje sennepsfrø
- 10 karriblader
- 1 kopp finhakket løk
- 2 nellik av hvitløk knust
- ½ tommel ingefær, finhakket
- ½ teskje malt gurkemeie
- ½ teskje rød pepper eller indisk rød chilipulver, bruk mindre for mindre varme
- ¼ teskje Finmalt kanel
- ¼ teskje nykvernet pepper
- 4 våre (113,4 g) tomatpuré, hermetisk ukrydret puré
- 2 kopper (364 g) Hakkede grønnsaker som blomkål, søtpoteter, gulrøtter, grønne bønner, zucchini, erter etc.
- 15 vi (425,24 g) boks med hvite bønner, drenert eller 1 ¼ kopp kokt. Du kan også bruke kikerter og andre bønner her.
- ¾ teskje salt eller etter smak
- Koriander og sitronsaft til pynt
Bruksanvisning
-
Kokospasta: Tilsett alle ingrediensene til kokospastaen i en liten panne på middels varme og kok til kokosen er gyldenbrun. Når kokos begynner å bli gylden, vil du røre den ofte, ellers vil den brenne seg.
-
Overfør denne blandingen til en blender med 1 kopp vann. Blend til kokosen brytes ned til en litt grov pasta, du vil ikke at kokosen skal være synlig, blend til nesten jevn.
-
Lag sausen: Varm oljen i en stor panne på middels varme Når oljen er varm, tilsett sennepsfrø og la dem begynne å poppe.
-
Tilsett deretter karribladene raskt, vær forsiktig fordi karriblader kan få varm olje til å sprute. valgfritt: Når smellet har satt seg, reserver omtrent halvparten av denne tempereringen til pynt til senere (dette er valgfritt)
-
Tilsett så løk, ingefær, hvitløk og en sjenerøs klype salt. Stek til løken er gyllenbrun, tilsett deretter gurkemeie, kanel, rød pepper og sort pepper og bland godt i et minutt til.
-
Tilsett så tomatpuré og blandet kokosmasse og bland godt. Tilsett grønnsakene, hvite bønner og salt. Bland, dekk til og kok i 11-15 minutter.
-
Rør i mellom for å sjekke om grønnsakene koker jevnt. Når grønnsakene er tilberedt etter preferanse, slå av varmen.
-
Åpne lokket. Hvis den er for saftig, fres den i et minutt til eller slå av varmen.
-
Smak til for å justere for salt og krydder og pynt med koriander, sitronsaft og reservert temperering hvis du likte. Server med ris, flatbrød, roti eller dosa.
Notater
Karriblader: Karriblader kan finnes i fersk eller tørket form i butikker, eller du kan også få dem online på Amazon. Eller bruk limeblader som erstatning eller bruk laurbærblad
Ernæring
Ernæringsfakta
Enkel Malabar Veggie Curry
Mengde per porsjon
Kalorier 285
Kalorier fra fett 90
% Daglig verdi*
fett 10 g15 %
Mettet fett 7g44 %
Natrium 536mg23 %
Kalium 1027mg29 %
Karbohydrater 40 g1. 3%
Fiber 11g46 %
Sukker 5 g6 %
Protein 14g28 %
Vitamin A 241 IE5 %
Vitaminer C 81 mg98 %
Kalsium 146mg15 %
Jern 6 mg33 %
* Prosent daglige verdier er basert på en 2000-kalori diett.
Ingredienser:
- Til kokospastaen blander vi strimlet kokos med fennikelfrø og kardemommebelger
- til tempereringen steker vi sennepsfrø og karriblader i olje – noe av denne tempereringen kan settes til side for topping
- løk, hvitløk og ingefær, den indiske trifecta, tilsettes tempereringen
- malte krydder: gurkemeie, rød pepper, kanel, malt pepper
- tomatpuré tilfører sausen fylde (hermetisert ukrydret)
- grønnsaker: 2 kopper blandede grønnsaker som blomkål, søtpoteter, gulrøtter, grønne bønner, zucchini, erter etc.
- for å tilsette litt protein slenger jeg i noen hvite bønner
- koriander og sitronsaft til pynt
Tips:
- du kan bruke fersk eller frossen kokos eller bruke tørket revet. Usøtet.
- til bønnene brukte jeg drenerte og avtappede hermetiske bønner men du kan også bruke kokte. Du kan også bruke kikerter og andre bønner i stedet. Eller bruk 7 oz sprø tofu eller andre veganske chikinsubs eller 2-3 oz soycurls
Hvordan lage vegansk Malabar Curry
Tilsett alle ingrediensene til kokosmassen i en liten panne på middels varme og kok til kokosen begynner å bli gylden. Når kokos begynner å bli gylden, vil du røre den ofte, ellers vil den brenne seg.
Overfør denne blandingen til en blender med 1 kopp vann. Blend til kokosen brytes ned til en litt grov pasta, du vil ikke at kokosen skal være så synlig. Helst tett til glatt.
Lag sausene: Varm oljen i en stor panne på middels varme. Når oljen er varm, tilsett sennepsfrø og la dem poppe.
Tilsett deretter karribladene raskt. Gjør dette forsiktig da karriblader kan få olje til å sprute. Valgfritt trinn: Når smellet har lagt seg, kan du gå videre og reservere omtrent halvparten av denne tempereringen til pynt til senere
Tilsett så løk, ingefær, hvitløk og en sjenerøs klype salt. Stek til løken er gyllenbrun, tilsett deretter gurkemeie, kanel, rød pepper og sort pepper og bland godt i et minutt til.
Tilsett så tomatpuré og blandet kokosmasse og bland godt.
Tilsett grønnsakene, hvite bønner og salt. Bland, dekk til og kok i 11-15 minutter.
Rør i mellom for å sjekke om grønnsakene koker jevnt. Når grønnsakene er tilberedt etter preferanse, slå av varmen.
Åpne lokket. Hvis den er for saftig, fres den i et minutt til eller slå av varmen.
Smak til for å justere for salt og krydder og pynt med koriander, sitronsaft og reservert temperering hvis du likte. Server med ris, flatbrød, roti eller dosa.
Hva skal serveres med Malabar Curry?
Mens denne karrien smaker fantastisk med ris, kan du også servere den med flatbrød, roti eller dosa.
Oppbevaring
Oppbevares kjølig i opptil 3 dager. Frys i opptil en måned