Når du bare vil ha toppen av en blåbærmuffins. Lag disse blåbærmuffinsene! Mandelmelkaker toppet med brunt sukker kanelstreusel er en virkelig minneverdig frokost eller ettermiddagsgodbit! Kornfri vegansk glutenfri
Blåbærmuffinskaker – disse er perfekte for de øyeblikkene når du virkelig vil ha en blåbærmuffins, men du også vil ha småkaker! Og gjett hva, som sådan kan de være dessert OG frokost! Stol på meg, dette er den beste dessertblandingen noensinne.
Stikk dem i ovnen og noen minutter senere befinner du deg i blåbærhimmelen! Du kommer til å elske hver bit av mine veganske blåbærmuffins!
Småkakene bruker mandelmel som base og er myke og seige. De er toppet med en mandelmel blåbærsukkerstreusel. Du må prøve dette nå. De er glutenfrie og kornfrie! Og trenger ikke vegansk smør. Den lages best med friske blåbær, men frosne fungerer også. Bare vask dem godt og tørk godt før bruk.
hvorfor du vil elske disse blåbærstreusel-kakene
- de er glutenfrie og kornfrie
- de tar bare minutter å sette sammen. Du trenger ikke å piske smør og egg
- oppskriften er allsidig og tilgivende
- De er perfekte når du bare vil ha toppen av en blåbærmuffins!
- de er sprø i kantene og myke og seige i midten
Flere veganske kakeoppskrifter:

Skriv ut oppskrift
Blåbær Muffins Mandelmel Cookies
Mine Vegan Blueberry Muffin Cookies er fullpakket med blåbær, toppet med en brunt sukker kanel streusel og lysnet med et hint av sitron! Disse glutenfrie kornfrie mandelmelkakene smaker som en blåbærmuffins og er så enkle å lage. En virkelig uforglemmelig frokost eller ettermiddagsgodbit!
Porsjoner: 12
Kalorier: 127kcal
Ingredienser
til mandelmelkaken:
- 1 1/4 kopp (140 g) mandelmel Jeg bruker blanchert superfint mandelmel
- 1/3 kopp (40 g) Tapiokastivelsen
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/8 teskje salt
- 2 spiseskjeer melis eller bruk rørsukker eller lyst brunt sukker
Våte ingredienser:
- 1 spiseskje halvfast raffinert kokosolje mål når halvfast, smelt før bruk
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje sitronsaft
- 1/4 kopp (60 ml) lønnesirup
for blåbærstreusel-toppen:
- 1/4 kopp av deig ovenfra
- 2 spiseskjeer mandelmel
- 1 spiseskje brunt sukker
- en sjenerøs klype salt
- 1/8 teskje kanel
- 1/2 kopp (75 g) blåbær helst fersk, vask grundig og tørk hvis du bruker frosne bær
Bruksanvisning
-
Lag kakebunnen: Tilsett de tørre ingrediensene i en bolle og pass på at de blander seg veldig godt. Press og bland for å bryte opp mandelmelklumpene.
-
Smelt så kokosoljen. Legg i bollen. Tilsett vaniljeekstrakt, sitronsaft og romtemperatur lønnesirup til de tørre ingrediensene.
-
Bland veldig godt til du får en deig. Deigen blir noe klissete. Det er greit. Avkjøl den i 15 til 20 minutter.
-
Når deigen ikke er for klissete, fjern 1/4 kopp av deigen til en annen bolle. Avkjøl deretter resten av deigen i ytterligere 10-15 minutter mens du blander streuselen, dekker bakeplaten og forvarmer ovnen til 165 grader c.
-
Lag streuselen: Tilsett mandelmel, brunt sukker, en sjenerøs klype salt og kanel i bollen med 1/4 kopp deig og bland godt. Bland for å lage en litt tørr blanding. Tilsett mer mandelmel om nødvendig en teskje av gangen. tilsett så blåbærene og bland inn.
-
Ta den avkjølte deigen ut av kjøleskapet. Bruk deretter en kakeskje og del deigen i like store deler. Jeg bruker 1,5 eller 2 ss kakeskje.
-
Trykk disse kulene flate på en bakepapirkledd stekeplate.(Jeg pleier å kle bakeplaten dobbelt med bakepapir, for hvis bakeplaten din er for tynn, kan mandelmelbunnen begynne å bli brun veldig raskt). Dekk deretter disse kjeksene med blåbærstreuselblandingen.
-
Fordel streuselblandingen jevnt på alle kjeksene. Grunnkakene sprer seg mye så du vil dekke en god del av toppen med kakeblandingen og ikke bare midten. Trykk forsiktig inn streuselen.
-
Stek ved 335 grader Fahrenheit i 13 til 15 minutter, avhengig av stekeplaten og ovnen. Til kantene er gyldenbrune.
-
Ta så kakene ut av ovnen. De vil være noe myke. La dem avkjøles i ti minutter, overfør dem deretter til en rist og avkjøl helt og nyt.
-
Oppbevar disse kjeksene på benken for dagen og kjøl i opptil en uke.
Notater
- Det er best med friske bær. Hvis du bruker frossen, tin og vask dem, tørk godt og bruk. Jeg bruker en blanding av ferske og frosne ville blåbær da jeg virkelig liker blandingen av forskjellige størrelser
- kakene sprer seg ganske mye, så pass på at du ikke legger dem for tett inntil hverandre på skinnet
- Hvis du liker, drypp dem med litt sitronsaft og melis
Ernæring
Ernæringsfakta
Blåbær Muffins Mandelmel Cookies
Mengde per porsjon
Kalorier 127
Kalorier fra fett 72
% Daglig verdi*
fett 8 g12 %
Mettet fett 1g6 %
Natrium 48 mg2 %
Kalium 23 mg1%
Karbohydrater 14g5 %
Fiber 2g8 %
Sukker 8 g9 %
Protein 3g6 %
Vitamin A 3IE0 %
Vitaminer C 1 mg1%
Kalsium 36 mg4 %
Jern 1 mg6 %
* Prosent daglige verdier er basert på en 2000-kalori diett.
Ingredienser:
- mandelmel – jeg bruker blanchert superfint mandelmel
- tapiokastivelse er bindemidlet da disse informasjonskapslene er glutenfrie
- natron gir det litt av en økning
- Jeg søtet bunnen med en blanding av lønnesirup og melis, men du kan bruke rørsukker eller lyst brunt sukker. Fargen blir da litt mørkere.
- kokosolje – jeg bruker raffinert kokosolje. Pass på å måle når halvfast, og smelt deretter før bruk
- vaniljeekstrakt for den smaken av muffinsrøre
- sitronsaft for et snev av friskhet
- til blåbærstreusel-toppen kombinerer vi kakedeigen med ekstra mandelmel, brunt sukker, kanel og blåbær
Tips og erstatninger:
- Det er best med friske bær. Hvis du bruker frosne, tine og vaske, så tørk godt og bruk, jeg bruker ofte en blanding av ferske og frosne ville blåbær da jeg virkelig liker blandingen av forskjellige størrelser
- kakene sprer seg ganske mye, så pass på at du ikke legger dem for tett inntil hverandre på skinnet
- Hvis du liker, drypp dem med litt sitronglasur
Hvordan lage blåbærmuffins
Lag kakebunnen: Tilsett de tørre ingrediensene i en bolle og pass på at du blander godt. Trykk og bland slik at du bryter opp alle mandelmelklumpene hvis noen.
Smelt så kokosoljen. Legg i bollen. Tilsett vaniljeekstrakt, sitronsaft og romtemperatur lønnesirup til de tørre ingrediensene.
Bland veldig godt til du får en deig. Deigen blir noe klissete. Det er greit. Avkjøl den i kjøleskapet i 15 til 20 minutter.
Når deigen ikke er for klissete, fjern 1/4 kopp av deigen til en annen bolle. Avkjøl deretter resten av deigen i ytterligere 10-15 minutter mens du blander streuselen og dekker bakeplaten og forvarmer ovnen til 165 grader c.
Tilsett mandelmel, brunt sukker, en sjenerøs klype salt og kanel i bollen med 1/4 kopp deig og bland godt. Bland til en litt tørr blanding (tilsett eventuelt mer mandelmel), tilsett så blåbærene og bland.
Ta den avkjølte deigen ut av kjøleskapet. Bruk deretter en kakeskje og del deigen i like store deler. Jeg bruker 1,5 eller 2 ss kakeskje.
Trykk disse kulene flate på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg pleier å dobbeltkle bakeplaten med bakepapir, fordi noen ganger hvis bakeplaten din er for tynn, kan mandelmelbunnen begynne å bli brun veldig raskt.
Dekk deretter disse kjeksene med blåbærstreuselblandingen.
Fordel blandingen jevnt på alle kakene. Bunnen av kakene vil spre seg mye, så du vil dekke en god del av toppen med kakeblandingen og ikke bare toppene. Trykk forsiktig inn streuselen.
Stek ved 335 grader Fahrenheit i 13 til 15 minutter, avhengig av stekeplaten og ovnen. Til kantene er gyldenbrune.
Ta så kakene ut av ovnen. De vil være noe myke. La dem avkjøles i ti minutter, overfør dem deretter til en rist og avkjøl helt og nyt.
Oppbevaring
Oppbevar disse kjeksene på benken for dagen og kjøl i opptil en uke.
Variasjoner: Bruk andre bær eller karamelliserte bananer til streusel-toppen