Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    Spennende

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Holistical
    • Om Oss
    • kontakt oss
    • Ansvarsfraskrivelse
    • Publiseringer
    • Personvern
    • hjem
    • Mat
    • restauranter
    • oppskrifter
    Holistical
    Home»oppskrifter»Oppskrift: Hot Dog Chilisaus
    oppskrifter

    Oppskrift: Hot Dog Chilisaus

    Dag NordaasBy Dag Nordaas23. July 2022No Comments5 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit WhatsApp Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email

    Jeg vil at du skal tenke tilbake på den siste chilihunden du spiste. Ikke hjemmelaget, men den siste chilihunden du hadde fra en gatevognselger, på fylkesmessen, eller fra favorittpølseklubben din. Sjansen er stor for at chili hadde en annen tekstur og konsistens enn chilien du ville spist ut av en bolle. Vel folkens, denne oppskriften er nettopp det.

    Denne pølse chilisausen er ikke din tradisjonelle chili som er slathered på pølser. Nei. Denne sausen ble spesielt laget for å være en pølse. I denne chilien har kjøttet en finere tekstur og det har en tynnere saus, men det har fortsatt tonnevis av chilismak, noe som gjør det perfekt for en chilihund.

    Den deilige chilisausen gir opptil 10 pølser. (Stacey Little/Southern Bite)

    Hva gjør denne Hot Dog Chilisausen forskjellig fra vanlig chili?

    For det første har denne chilisausen en mye finere tekstur enn den tykke chilien laget med oppskrifter som min Bloody Mary Chili. Og det er fordi vi tilbereder kjøttdeigen litt annerledes til dette enn vi ville gjort til standard chili. Å tilberede kjøttet i væske får det til å brytes ned mer, og gir oss den fine teksturen vi får i pølse chili.

    Å starte med magert biff eller kvernet ytrefilet, som 90/10 eller til og med 93/7, betyr at vi ikke har fett å renne bort. Hvis vi må gjøre det, vil vi også tappe bort mye av smaken, så vi starter med biff som ikke har mye fett.

    Hva betyr hakkforhold?

    I matbutikken finner du forholdstall på kjøttdeig som 70/30, 80/20 og 90/10. Dette indikerer mengden magert versus mengden fett i kjøttdeig. Vanligvis vil du finne dem med navn:

    • Hakkekjøtt er vanligvis 70 % magert og 30 % fett.
    • Malt chuck er vanligvis 80 % mager og 20 % fett.
    • Malt rund er vanligvis 85% magert og 15% fett.
    • Kvernet mørbrad er vanligvis 90 % mager og 10 % fett.

    Du kan også finne merker som “lean” og “extra lean”. US Department of Agriculture krever at begrepene brukes på emballasje. Magert betyr at 100 gram biff (ca. 3 1/2 unser) inneholder mindre enn 10 gram fett, 4,5 gram eller mindre mettet fett og mindre enn 95 milligram kolesterol. Ekstra magert betyr at 100 gram storfekjøtt har mindre enn 5 gram fett, mindre enn 2 gram mettet fett og mindre enn 95 milligram kolesterol.

    Trenger jeg virkelig å bruke MSG (Accent) i denne oppskriften?

    Jeg skal sende denne nedover passet … nei. Du trenger ikke bruke MSG i denne oppskriften. Men det vil ikke smake det samme. Jeg forstår at noen mennesker er bekymret for bruken av MSG i mat. Selvfølgelig forekommer det i mange matvarer, men jeg skal ikke argumentere for poenget. I dette tilfellet brukes den som en smaksforsterker og gir chilien den punchen av umami den trenger – akkurat som med min beste ranchdressing-oppskrift. Jeg ville ikke tatt den med hvis jeg ikke syntes oppskriften trengte den, men du må absolutt utelate den.

    Er denne oppskriften virkelig bedre til overs?

    Jeg vet hva du tenker… “Denne bozoen ber meg servere rester.”

    Jepp. Du vet at jeg er en kulinarisk rebell, ikke sant? Vel, jeg skrev faktisk oppskriften for å fortelle deg at du skal servere den en dag eller to etter at du har laget den. Her er hvorfor:

    Vitenskapen forteller oss at rester smaker bedre i noen tilfeller. Mens rester sitter, skjer det noen forskjellige ting. Maten begynner å oksidere og proteinene i maten frigjør glutamater. Begge disse tingene bidrar til å gi smak. Gjenoppvarmingsprosessen gjør også maten mer smakfull. Så i mange tilfeller smaker rester bedre enn når de først tilberedes.

    Etter min mening er dette definitivt tilfellet med chili. Så, å lage den en dag eller to før du skal bruke den, betyr at den kommer til å smake bedre og det frigjør tid til å lage andre ting dagen. Med alt det sagt, er det også flott første gang. Så du trenger ikke gjøre det på forhånd hvis du ikke har tid til å planlegge fremover. Men hvis du skal gjøre det, bør du definitivt gjøre det på denne måten.

    Kan den bare brukes på pølser?

    Pølse chilisaus kan serveres over sprø pommes frites, bakte poteter og mac and cheese for en rask chili mac. (Stacey Little/Southern Bite)

    Selv om denne oppskriften ble laget spesielt for pølser, er det ikke det eneste stedet den kan gå. Vi elsker det over varme, sprø pommes frites og bakte poteter, og Jack har vært kjent for å røre litt inn i mac og ost for en rask chili mac.

    Pølse chilisaus

    Tjene: 8

    Ingredienser

    • 1 ss olivenolje
    • 1 liten søt løk, finhakket
    • 1 pund magert biff eller kvernet mørbrad (90/10 eller slankere)
    • 2 kopper oksekraft
    • 1 (8 unse) boks ketchup
    • 1 ts hvitløkspulver
    • 2 ts chilipulver
    • 1 ss Worcestershire saus
    • 1 teskje salt
    • 1/2 ts sort pepper
    • 1/2 ts spisskummen
    • 1/4 ts MSG* (jeg bruker Accent-merket)
    • 1 ss hvit eddik

    Bruksanvisning

    1. Varm olivenoljen i en nederlandsk ovn eller dyp panne på middels varme.
    2. Tilsett løken og stek til den er gjennomsiktig.
    3. Tilsett biff og oksekraft. Bruk skjeen til å bryte opp kjøttet.
    4. Kok uten lokk til kjøttet er stekt. Må ikke tømmes.
    5. Tilsett tomatsaus, hvitløkspulver, chilipulver, Worcestershiresaus, salt, pepper, spisskummen, MSG og eddik.
    6. Kok opp, og reduser deretter til en koking.
    7. Kok uten lokk i ca 30 minutter eller til væsken har redusert til din preferanse.
    8. For ekstra smak, lag en dag i forveien, avkjøl og oppbevar deretter over natten i en lufttett beholder i kjøleskapet.
    9. Når du er klar til servering, tilsett chilisausen i en gryte eller nederlandsk ovn, dekk til og kok opp. Tilsett mer buljong eller vann om ønskelig.
    10. Serveres varm.

    Notater

    • Gir nok til å toppe åtte til ti pølser.
    • MSG er ikke nødvendig i denne oppskriften, men får den definitivt til å smake godt.

    Denne oppskriften hadde opprinnelig op SouthernBite.com. For flere gode oppskrifter, besøk nettsiden eller sjekk ut ”The Southern Bite Cookbook.”

    Dag Nordaas

    Related Posts

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Søndagskoking: 6 nye oppskrifter fra Stuff Cooks

    6. August 2022

    Leave A Reply Cancel Reply

    Don't Miss
    oppskrifter

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    By Dag Nordaas8. August 20220

    Disse veganske tofu-nuggetsene er bakt og ikke stekt, men fortsatt de beste veganske nuggets noensinne!…

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022

    Motta VIP-behandling: – Lukket restaurant

    7. August 2022
    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from SmartMag about art & design.

    Demo
    Pages
    • About Us
    • Contact Us
    • Disclaimer
    • DMCA
    • Homepage
    • Privacy Policy
    Toppvalg

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022
    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2022 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.