MAT OG DRIKKE — Den friske smaken av favorittmaten som trekkes varme fra grillen, gjør sommermatlaging til et verdt tidsfordriv for familier over hele landet. I år kan du lage nye minner på disse bakgårdsgrillene ved å huske at grill ikke bare handler om forkullede burgere og biffer – deilige, grillede grønnsaker kan være like deilige.

Bilde av Yiftah Yeshayahu.
Nærende og fulle av antioksidanter, søtpoteter er et perfekt alternativ for sommeroppskrifter siden de er enkle å steke i en oppskrift som søtpotetskiver og lilla kålsalat med valmuefrødressing.
Hjertelig, men lett for en velsmakende siderett, denne salaten er uanstrengt enkel og kombinerer skarp lilla kål, saftig tomat, fløyelsmyk feta og valmuefrødressing rundt søtpotetbåter som stjernen i showet.
Med nesten 70 % av landets søtpoteter produsert i North Carolina, er staten landets største produsent av helårsgrønnsaken som er perfekt for grilling på de varme sommerdagene. Som en allsidig supermat gjør deres rike ernæringsmessige verdi og brukervennlighet i en rekke retter dem til en ideell ingrediens i oppskrifter som spenner fra frokost og salater til proteinboller, taco og mer.
Søtpotetskive og lilla kålsalat med papaversaus

Søtpotetskive og lilla kålsalat med papaversaus.
Oppskrift med tillatelse fra North Carolina søtpotetkommisjon
Porsjoner: 4
- 2 søtpoteter
- 1/2 kopp lilla kål
- 1 ss olivenolje
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- 6 ss valmuefrøsaus, delt
- 1 ss hakket persille
- 2 kopper druetomater, halvert
- 3 ss fetaost, smuldret
Forvarm grillen til 400 F.
Skrubb og vask søtpoteter. Skjær hver i seks kiler. Hvis søtpoteter er lange, bør du vurdere å kutte kiler i to.
Kok søtpoteter i 5 minutter, hell av og la avkjøle i 5 minutter.

Lilla kål.
Skjær kål i tynne skiver.
Kast søtpoteter med olivenolje og salt og pepper, etter smak.
Plasser søtpotetskiver på grillen vinkelrett på grillene over direkte varme; grill ca 3 minutter på hver side, eller til den er myk-sprø med grillmerker på hver side. Fjern fra grillen og sett til side.
I en ziplock-pose eller stor bolle, sleng kål med 4 ss valmuefrødressing til den er belagt.
Tilsett persille og tomater; kaste.
For å servere, legg søtpotetbåter på en seng med strimlet kål og drypp med resten av valmuefrødressingen, og dryss deretter med ost.
Serveres varm eller kald.