Denne veganske Mango Bundt-kaken med tykk mangosirkel og en mango-drypp på toppen er myk, fuktig og full av smak! Det er en sommergodbit når den serveres med fersk mango og kokoskrem. Glutenfritt alternativ inkludert.
Denne veganske mangokaken er den perfekte enkle sommerkaken! Den er laget med mangopuré i røren, men vi legger også til en tykk mangosirkel og topping slik at den får god mangosmak i hver bit. NAM!
Jeg elsker at denne veganske bundt-kaken er enkel å lage med enkle ingredienser. Den har en myk, fuktig tekstur og vakker gylden farge, og la oss ikke glemme den velduftende mangosmaken.
Jeg bestemte meg for å servere den med en klatt mangopuré. Siden mango er en ganske delikat smak, valgte jeg å ikke overdøve den med noen intens glans eller smørkrem. Siden det er en så fuktig kake, trenger den uansett ikke noen form for tung frosting og er helt nydelig alene eller servert med fersk mango og kokoskrem! Du kan også blande den resterende pureen inn i kokoskremen mens du pisker til en mangokokoskremfrosting.
KAN JEG GJØRE DENNE KAKEN GLUTENFRI?
Ja! For å gjøre dette til en glutenfri mangokake, bruk 3/4 kopp mandelmel, 3/4 kopp havremel og 1/3 kopp potetstivelse. Bland og tilsett 1,5 kopper av denne blandingen til røren til å begynne med. Legg til flere etter behov.
Bruk også 3/4 kopp melk uten meieri i stedet for 1 kopp. Når du har en tykk, bare litt stiv røre, brett inn 1/3 kopp natron. Bland røren forsiktig for å innlemme, legg deretter i en panne og stek
Hvorfor du vil elske denne veganske mangokaken!
- Fordi Mango 🙂
- Fruktpuré lager alltid deilige myke og fuktige kaker
- Den tilsatte Mango-sirkelen gir intens smak
- Kaken kan lages i Bundt-form, kakefat, brødform eller i cupcakes!
- Dette er en nøttefri soyafri oppskrift. Glutenfri alternativ i noter
Flere veganske kakeoppskrifter:

Skriv ut oppskrift
Mango lagdelt Bundt-kake
Denne veganske Mango Bundt-kaken med tykk mangosirkel og en mango-drypp på toppen er myk, fuktig og full av smak! Det er en sommergodbit når den serveres med fersk mango og kokoskrem. Superenkelt å lage med enkle ingredienser! Glutenfritt alternativ inkludert.
Porsjoner: 12
Kalorier: 147kcal
Ingredienser
Våte ingredienser til kaken:
- 1 kopp (240 ml) melk uten melk som mandel, havre, soya eller lett kokosmelk
- 1/4 kopp (65 g) mangopuré Se notat
- 1 teskje eplecidereddik eller hvit eddik
- 1/3 kopp (65 g) sukker
- 1/4 kopp (60 ml) olje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Tørre ingredienser:
- 1 1/2 kopper (190 g) universalmel bruk mer om nødvendig
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
For mangolaget i mellom og ringle
- 1 1/2 kopper (355 ml) mangopuré/masse , jeg bruker hermetisk puré/masse. se notater
- 1 teskje maisstivelse eller tapiokastivelse
Bruksanvisning
-
Lag røren: Tilsett alle de våte ingrediensene i en bolle og bland godt til sukkeret er tilsatt.
-
Tilsett deretter mel, bakepulver, natron og salt i bollen i den rekkefølgen.
-
Bland mel, bakepulver, natron på toppen før du begynner å blande med væsken i bollen og bland så til du får en jevn kakedeig. hvis for stiv, tilsett mer melk, en teskje om gangen. Hvis det er for rennende, tilsett mel en spiseskje om gangen til det er en jevn, men tykk røre. Sette til side.
-
Lag mangolaget; tilsett mangopuré og maisenna i en panne på middels varme. Bland godt og fortsett å koke til pureen tykner litt. Avhengig av type mangopuré kan dette ta mellom 2 og 8 minutter. La pureen avkjøles helt eller i det minste lunken.
-
Smør din bundt kakeform eller vanlig kakeform og mel den også lett. Tilsett halvparten av røren i pannen og bank på pannen slik at røren blir jevn og det ikke er bobler.
-
Ringle deretter halvparten av den tyknede mangopuréen over røren, deretter resten av røren oppå den.
-
Stek ved 185ºC (365 °F) i 27 til 35 minutter, avhengig av pannestørrelsen. Kaken er ferdig når en tannpirker som er satt inn i midten av kaken kommer ren ut.
-
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i minst 15 minutter før du prøver å ta den ut av formen. Ta kaken ut av formen og snu den hvis du bruker kakeformen.
-
Bruk den gjenværende tyknede mangopuréen og ringle den over hele kaken. Du kan bare bruke en skje eller legge puréen i en ziplock-pose eller sprøytepose. Pynt kaken etter behov.
-
Avkjøl i 10 minutter, skjær deretter opp og server. Du kan servere denne kaken som den er eller med litt pisket kokoskrem eller mer mangopuré. Oppbevares i kjøleskapet i opptil 6 dager
Notater
- Mangopuré: Dette er en veldig fuktig kake. Fuktighetsinnholdet avhenger av mangopuréen/mangomassen du bruker. Jeg bruker hermetisk kesar mango fruktkjøtt.
- Hvis du purerer flaske eller fersk mango, vil den ha mer vanninnhold. Kok pureen noen minutter lenger slik at den tykner litt og ikke blir for rennende. Du kan også tilsette 1-3 ss sukker i mangopuréen hvis den ikke er søt nok. Hermetiske pureer er vanligvis lett søtet, men andre kan trenge litt sødme
- For glutenfri: bruk 3/4 kopp mandelmel, 3/4 kopp havremel og 1/3 kopp potetstivelse. Bland og tilsett 1,5 kopper av denne blandingen til røren til å begynne med. Legg til flere etter behov. Bruk også 3/4 kopp melk uten meieri i stedet for 1 kopp. Når du har en tykk, bare litt stiv røre, brett inn 1/3 kopp natron. Bland forsiktig for å innlemme, legg deretter i en panne og stek
- Oljefri: slipp oljen og bruk 2 ss mangopuré eller eplemos i stedet
Ernæring
Ernæringsfakta
Mango lagdelt Bundt-kake
Mengde per porsjon
Kalorier 147
Kalorier fra fett 45
% Daglig verdi*
fett 5g8 %
Mettet fett 0,4g3 %
Natrium 148mg6 %
Kalium 147mg4 %
Karbohydrater 24g8 %
Fiber 1g4 %
Sukker 11 g12 %
Protein 2g4 %
Vitamin A 402IE8 %
Vitaminer C 14 mg17 %
Kalsium 60 mg6 %
Jern 1 mg6 %
* Prosent daglige verdier er basert på en 2000-kalori diett.
Ingredienser:
- Våte ingredienser er melk uten melk, eddik, vanilje, olje og mangopuré
- i denne oppskriften legger vi sukkeret til de våte ingrediensene for å løse det opp før vi tilsetter den tørre blandingen
- til de tørre ingrediensene bruker vi AP-mel
- bakepulver og natron får kaken til å heve
- for mangofyll og duskregn, varm opp mangopuréen vår med litt maisstivelse
Tips:
- bruk eventuelt mer mel i røren
- Dette er en veldig fuktig kake. Fuktighetsinnholdet avhenger av mangopuréen du bruker
- Jeg bruker hermetisk kesar mangopuré. Bruker du frisk mango på flaske eller mos, vil den ha mer fuktighetsinnhold. Kok pureen noen minutter lenger slik at den tykner litt og ikke blir for rennende. Du kan også tilsette 1-3 ss sukker i mangopuréen. Hermetiske pureer er vanligvis lett søtet, men andre kan trenge litt sødme
- bland den resterende pureen inn i kokoskremen mens du pisker til en mangokokoskremfrosting.
Hvordan lage vegansk Mango Bundt-kake:
Tilsett alle de våte ingrediensene i en bolle og bland godt til sukkeret er tilsatt.
Tilsett deretter mel, bakepulver, natron og salt i bollen i den rekkefølgen. Bland mel, bakepulver, natron på toppen før du begynner å blande med væsken i bollen og bland så til du får en jevn kakedeig. (Alternativt bland alle ingrediensene oppført under tørre ingredienser. Tilsett deretter våt)
Hvis den er for stiv, tilsett mer melk, en teskje om gangen. Hvis den er for rennende, tilsett mel en spiseskje om gangen til en jevn, men tykk røre dannes. Sette til side
Lag mangolaget: tilsett mangopuré og maisenna i en panne på middels varme.
Bland godt og fortsett å koke til pureen tykner litt. Avhengig av type mangopuré kan dette ta mellom 2 og 6 minutter. La pureen avkjøles til lunken.
Smør din bundt kakeform eller vanlig kakeform og mel den også lett. Tilsett halvparten av røren i pannen og bank på pannen slik at røren blir jevn og det ikke er bobler.
Ringle deretter halvparten av den tyknede mangopuréen over røren, deretter resten av røren oppå den.
Stek ved 185ºC (365 °F) i 27 til 35 minutter, avhengig av pannestørrelsen. Kaken er ferdig når en tannpirker som er satt inn i midten av kaken kommer ren ut.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i minst 15 minutter før du prøver å ta den ut av formen.
Ta kaken ut av formen og snu den hvis du bruker kakeformen.
Pynt kaken etter behov. Jeg bruker bare den gjenværende tyknede mangopuréen og ringler den over hele kaken. Du kan bare bruke en skje eller legge puréen i en ziplock-pose eller sprøytepose.
Tjene:
Avkjøl i 10 minutter, skjær deretter opp og server. Du kan servere denne kaken som den er eller med litt pisket kokoskrem.
Oppbevaring:
avkjøl i en forseglet beholder i opptil 6 dager.