DEBATT
Dagbladets kommentarer med kritikk av restaurant Hyde skal ha kommet fra en som forstår mat.

Uvirkelig: Restaurant Hyde må i rettferdighetens navn få besøk av en matkritiker, skriver innleggsforfatteren. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
havutsikt
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og posisjon er forfatterens egen.
Restaurant Hyde har levert eksklusiv mat siden åpningen. Vasket gjennom en pandemi uten noen spesiell støtte da de ikke har mange år på nakken med god operasjon og heller ingen tunge økonomiske muskler i ryggen. Dette er en liten gruppe som har jobbet veldig hardt i flere år for å få ting til å gå rundt og som vi begge vet ble de nylig dekorert med en stjerne i Michelin-guiden. Noen av de aller beste kokkene og servitørene vi har i dette landet jobber faktisk der. Jeg synes det er verdt å nevne at jeg ikke har noe eierskap til denne restauranten og har aldri jobbet der, men jeg liker å dra dit på fritiden for å nyte god mat, drikke og service.

Hold deg unna!
‘Det er ikke en anmeldelse og jeg er ingen ekspert. Jeg er bare en enkel Romerike-kvinne som setter pris på god mat». Så lurer jeg på hvorfor den publiseres hver dag? Det er helt tydelig at du ikke har fagkunnskapen og du skriver det til og med selv. Har du noen gang tenkt på hvor ødeleggende en slik artikkel kan være i en av Norges største aviser? Bildene du tok er av dårlig kvalitet og gjør helhetsinntrykket enda dårligere.
Hadde ikke det var rettferdig hvis Hyde heller ville ha en matanmelder på besøk? Hvordan kommer andre restauranter? Jeg lurer også på hvilken dag du besøkte restauranten? Var det fredag kveld? Var du kanskje påvirket av alkohol? Eksempel: «Og etter at jeg tok en bit av en nydelig tilberedt biff, men hvor jeg fikk en bit hardt fett, var middagen over for meg» Fryktelig dårlig formulert.

De populære restaurantene: – Hvorfor går folk hit?
Er ikke er det litt urettferdig at du som journalist i Dagbladet bruker akkurat denne plattformen til å publisere om ditt halvbakte besøk i Hyde? Når du innrømmer for deg selv at du ikke er en ekspert? Er det rettferdig? Da kan du heller uttrykke deg via dine personlige kanaler og ikke misbruke makten du naturlig har i Dagbladet. For det var et privat besøk hvis jeg forsto det rett?

Bronse i Bocuse d’Or Europe
Jeg er ingen ekspert og er bare en helt vanlig mann fra Drammen, men du er ingen matkritiker heller, så hold deg til din og ikke ødelegg andres arbeid hvis du virkelig ikke er kompetent til å kommentere det! Med det sagt synes jeg du bør beklage og trekke tilbake denne kommentaren som ikke er en “anmeldelse” selv om det er en anmeldelse. Den eneste grunnen til at det ikke er en anmeldelse er fordi du ikke er kvalifisert. Igjen, hold deg til emnet ditt!