Denne lyden genereres automatisk. Gi oss beskjed hvis du har tilbakemeldinger.
Dykkeoppdrag:
- Lamb Weston er avhengig av ertestivelse som en alternativ deigingrediens for å dempe forsyningskjedeutfordringene mens man reduserer matavfall, ifølge matleverandørens 2021 ESG-rapport.
- Selskapet begynte i fjor å skaffe ertestivelse, et biprodukt fra erteforedling, fra en ikke navngitt leverandør for å erstatte tradisjonell stivelse. I tester ga ertestivelse “en nesten identisk match med vår tradisjonelle røre” i ytelse og forbrukeraksept, sa Lamb Weston i rapporten.
- “Dette alternativet brukes nå i mange av våre røre og belegg, som løser et forretningsproblem samtidig som det reduserer matsvinn,” heter det i rapporten. “Når vi ser fremover, vil vi fortsette å utforske hvordan vi kan inkludere biprodukter i produktene våre.”
Dykkeinnsikt:
Alternativ ingrediensbruk har hjulpet mat- og drikkevareselskaper med å opprettholde produksjonsnivået i en tid med hyppige forsyningsjokk. Den globale tilgangen på hvete, som ofte lages stivelse av, var knapp på grunn av Russlands invasjon av Ukraina og ekstremvær.
Stivelse var en av inputene som Lamb Weston-ledere rapporterte betydelig kostnadsvekst for de siste tre kvartalene, ifølge inntjeningssamtaler. Det var “spesielt utfordrende” å få tak i tidligere i år, sa president Jon Nudi i Nord-Amerika i en inntektssamtale i mars. Som et resultat har selskapet tilpasset produktformuleringer – så mange som 20 ganger i noen tilfeller – for å opprettholde hyllene.
Å erstatte tradisjonelle ingredienser kan også være til fordel for bærekraftsmålene. Lamb Westons leverandørs ertestivelse er Upcycled Certified, ifølge ESG-rapporten. Upcycled produkter skaper produkter fra matvarer som ellers ville blitt bortkastet og bidratt til klimagassutslipp, ifølge Upcycled Food Association. Det amerikanske landbruksdepartementet anslår at 30 til 40 % av landets matforsyning er bortkastet.
For at et produkt skal bli sertifisert av foreningen, må det ha 10 % eller flere resirkulerte ingredienser i vekt eller oppfylle en tonnasjeterskel utledet av salgsnivå.
“Vi kan bidra til å eliminere matsvinn ved å bruke denne stivelsen som en verdiøkende ingrediens,” sa Tom Werner, president og administrerende direktør i Lamb Weston, i rapporten.
Hvor mye ertestivelse Lamb Weston bruker sammenlignet med tradisjonell stivelse og hvor mye matsvinn den har unngått med alternativet er uklart. Selskapet svarte ikke på en forespørsel om kommentar. Å kutte matsvinn i forsyningskjeden er imidlertid høyt prioritert for Lamb Weston. Dens 2030-mål inkluderer å redusere matsvinn fra produksjonsprosessen med 50 %, sammenlignet med en 2020-grunnlinje.
Lamb Weston brukte andre resirkuleringsmetoder for å redusere matsvinnet ytterligere. Selskapet bruker potetbiter som er for korte til å være pommes frites i andre ting som hashbrune patties. Andre potetbiprodukter blir “raffinert til en spesialisert stivelse” for belegg og røre, ifølge ESG-rapporten.
Lamb Weston er ikke alene i resirkuleringsbevegelsen – mat og drikke som inneholder resirkulerte ingredienser har sett en økning i lanseringer ettersom selskaper prøver å møte forbrukernes bekymringer om matsvinn. For eksempel kunngjorde Del Monte Foods i april at ytterligere to av produktene deres er Upcycled-sertifisert. Den avleder rundt 130 000 pund ananasjuice årlig for å lage de to produktene, Del Monte Gut Love og Boost Me Fruit Infusions.