Det er ganske mange år siden koppdessert-dillen slo til, men raske og enkle desserter går aldri av moten, ikke sant? Denne melkefrie koppen brownien er den perfekte engangsgodbiten, spesielt når lysten melder seg for øyeblikket. Det tar bare noen få minutter å visp sammen ingrediensene, og 1 minutt i mikrobølgeovnen. Og i dag oppdaterer jeg denne klassiske oppskriften med flere oppskriftsalternativer og notater.
Meierifri kopp brownie med engangs søndagsalternativer
Som nevnt i oppskriften blir det en veldig STOR brownie. Jeg spiser vanligvis bare halvparten av gangen eller deler det med mannen min. Men som nevnt kan du rett og slett halvere oppskriften om du ønsker en mer petite dessert. Her er noen flere alternativer og svar på vanlige spørsmål.
Hvor er natron? Trenger den bakepulver? Hva med egg?
Oppskriften er korrekt som skrevet! Du trenger ikke natron, bakepulver, egg eller annen surdeig i denne melkefrie kopp brownie-oppskriften. Surgjøringsmidler gjør det til mer en kake. Å utelate dem sikrer en mer futtig opplevelse.
Hvorfor gjorde du denne melkefrie koppen brun så stor?
Jeg fant ut at mindre brownies ikke ble fullt så grøtaktige og ikke fylte de veldig store tekoppene mine så godt. Som nevnt i oppskriften kan du halvere oppskriften, nyte halvparten nå og halvparten senere, eller feste!
Fungerer denne koppen brownie i ovnen?
Gjør det! Jeg deler røren mellom to små ramekins og pleier å strø noen melkefrie sjokoladebiter over, bare pga. Du kan også bake oppskriften i bare én ramekin, om ønskelig. Stek brownien ved 350 ° F i omtrent 20 minutter eller mer (tiden vil variere avhengig av ramekinstørrelsen) eller til en tannpirker plassert i midten kommer ut relativt ren.
Kan jeg bruke mindre sukker eller et annet søtningsmiddel?
Sukkeret tilfører sødme og bidrar også til å myke brownien. Jeg anbefaler derfor ikke å redusere den. Hvis du må, kan du redusere til 3 ss for en mørkere sjokoladebrun, men det påvirker fuktighetsnivået litt. På den annen side kan du erstatte kokossukkeret med vanlig sukker hvis du foretrekker det. Jeg liker å male den i krydderkvernen min før du legger den til for å sikre at de større krystallene er jevnt fordelt i røren.
Kan jeg bruke Carob i stedet for kakaopulver?
Helt sikkert! Carobpulver fungerer som en god 1:1 erstatning for kakaopulver i denne oppskriften.
Hvilken melkedrikk anbefaler du til denne oppskriften?
Jeg bruker usøtet kokosmelkdrikk, men de fleste typer vil fungere bra. Jeg testet den med mandelmelk med godt resultat.
Hvilke topper anbefaler du for melkefri kopp Brownie Sundaes?
For den meierifrie isen er det virkelig luften som setter grensen. De fleste dufter passer godt til denne melkefrie koppen brownien. Men her er mine beste valg for parring:
Hvis du også vil dryppe på en melkefri dessertsaus, anbefaler jeg disse enkle topping-oppskriftene:
Spesielle diettnotater: Meierifri kopp Brownie
I henhold til ingredienser er denne oppskriften melkefri / ikke-meierifri, eggfri, nøttefri, peanøttfri, soyafri, vegansk og vegetarisk.
For en glutenfri melkefri kopp brownie, ha gjerne i din favoritt glutenfrie melblanding. Mens en melblanding med litt xantan eller guargummi vil hjelpe den med å sette seg litt bedre, er det bra hvis du ikke har et bindemiddel. Siden du skal spise den i koppen, skader ikke litt smuler! Alternativt kan du erstatte glutenfri havregryn. Jeg bruker havregryn i min Triple Chocolate Cup Muffinsoppskrift.
Dairy Free Cup Brownie

Forfatter: Alisa Fleming
Type oppskrift: Dessert
Kjøkken: amerikansk
- ¼ til ⅓ kopp fullkornsdeigmel eller hverdagsmel (se melnotat nedenfor)
- ¼ kopp sukker
- 2 ss kakaopulver
- Klype salt
- 3 ss usøtet meierifri melkedrikk (jeg bruker So Delicious Coconut)
- 1 ss olje (jeg bruker smeltet kokosolje)
- ¼ ts vaniljeekstrakt
- Meierifri iskrem, til servering (valgfritt)
- Meierifri sjokoladesaus, til servering (valgfritt)
- I en liten bolle, visp sammen mel, sukker, kakaopulver og salt til kakaopulveret er helt innlemmet.
- Rør inn melkedrikken, oljen og vaniljen til det er blandet.
- Hell blandingen i et mikrobølgesikkert, 12-ounce begerglass og mikrobølger på høy i 60 til 75 sekunder. 60 sekunder gjør den litt mer futgy, 75 sekunder setter den opp som en litt tett / fudgy sjokoladekake.
- Dekk til med melkefri is og dryss med sjokoladesaus, om ønskelig. Se innlegget ovenfor for flere sundae-alternativer.
Alternativ for mintsjokolade sundae: Tilsett en solid ⅛ teskje peppermynteekstrakt (ca. 8 til 10 dråper) sammen med vaniljeekstraktet. Server på toppen med meierifri mynteis.
Serveringsstørrelse: 1 stor brownie Kalorier: 456 Fett: 16g Mettet fett: 2,7 g Karbohydrater: 80,3 g Sukker: 50,4 g Natrium: 192mg Fiber: 4,3 g Protein: 5,4 g
3.5.3229