Bloody Mary tomatsalat, over her. Legg frem et brett med disse tomatene som er en blanding av søtt, salt, salt og krydret og la komplimentene rulle inn. Ta navnet til deg og legg til enda mer garnityr inspirert av dagens cocktail.
Tomat- og steinfruktsalat med frø. Olje påført med spisskummen frø, sesamfrø og sort pepper gir en sprø tekstur og en kontrasterende smak til den myke, søte og syrlige frukten.
Hvitløk, mynte og chili-stekte tomater. Denne retten egner seg spesielt godt til arvetomater som er mer kjøtt enn frø, da halvdelene tilberedes i panne. En fargerik variant vil gi enda mer glans til tallerkenen.
Tomatsalat med yoghurt og pita skiver. “I denne salaten holder variasjon i teksturer deg til å fiske etter bit etter bit,” sier oppskriftsutvikler Ali Slagle, kilden til flere andre oppskrifter i denne oppsummeringen. “Muldvarptomater møter myke skjeer med yoghurt, samt den typen sprø-borte-saftig pita som er elsket i fattoush.”
Marinerte tomater og agurker i thailandsk stil. Fiskesaus og røde pepperflak (eller fersk chili) er alt du trenger for å presse opp og balansere smakene til tomatene. Sikt etter en blanding av farger og størrelser.
Sommer tomat Panzanella. Du kan ikke snakke om tomatsalat uten å nevne den søte italienske panzanellaen, som inneholder biter av revet brød. Salt fra tomatene produserer duftende juice som danner grunnlaget for salatdressingen.
Stekt sopp, tomat og urtesalat. Du trenger to halvlitere tomater til denne urtefylte salaten med jordsmak av stekt sopp.
Tomat og tofu salat. Ristede tofuterninger og hakkede cashewnøtter setter denne salaten godt i hovedrettskategorien. Løk, ingefærsaft og sitronsaft gir riktig mengde skarphet.
Tomat vannmelon salat. Denne retten viser arvestykketomater sammen med andre sommervannmeloner. Kombinasjonen er enkelt kledd med olivenolje, balsamicoeddik, feta og pinjekjerner.