Dette er Priya Krishna, din erstatningskaptein for denne ukens Fem helgeretter. Priyaen du ser i dag har kommet langt på kjøkkenet. Mitt unge, ny-til-New York-selv hadde en enkel, men kostnadseffektiv matlagingsstrategi for uken: Kjøp de samme få ingrediensene hver uke (pasta, spinat, tomater, feta, frosne dumplings, pølse, yoghurt), kast en overraskelse vare (søtpoteter! kakesmør-is! en avokado!) inn i vognen, og la alt fungere med resten av pantryet mitt.
Måltidene var til tider hverdagslige, men hei, jeg spiste meg selv, sparte penger og kastet ikke bort noe. Kjøleskapet mitt er fullere nå. Men jeg har fortsatt stor tro på at det å jobbe med det man har og ikke overby dagligvarer (barnefri privilegieadvarsel!) er gode prinsipper for hverdagsmatlaging. Dette nyhetsbrevet er dedikert til ingredienser jeg pleier å ha i kjøleskapet mitt, som jeg tenker på som tikkende bomber, bare dager siden det ble matsvinn. Disse bruk-dem-eller-miste-dem ingrediensene, mer enn noe annet, dikterer hva jeg lager mat.
Dette er hva jeg hadde til overs den siste helgen: urter, rullepølse, kjøttdeig, grønnsaksjanse og poeng (gulrøtter, brokkoli, løk) og dresset grønnsakssalat. Og her er fem oppskrifter som har kommet til unnsetning.
1. Kremet pasta med ricotta og urter
Jeg prøvde alle de smarte måtene å holde urtene mine friske lenger. Men på et tidspunkt må du bare bruke det. Jeg elsker denne Melissa Clark-oppskriften fordi den i hovedsak krever hvilke urter du har for hånden, hakket og rørt inn i en enkel ricottasaus som dekker enhver form for kort pasta. Denne oppskriften er tilgivende: Selv om urtene dine henger, vil pastaen fortsatt smake deilig.
2. Salt og pepper rekeruller
Denne går ut til den halvbrukte posen med rullepølse fra det sommerkokestedet (sukk, en dag skal de selge rullepølse og smørbrød i samme mengder). De er et vakkert lerret for Kay Chuns knasende, svart pepper-forward rekeruller. Hvis du er nervøs for steking på en hverdagskveld, ikke vær det. Teknikken her – med et raskt lag maisstivelse og et tynt lag olje – er enkel. Denne oppskriften fungerer også med hamburgerboller!
3. Risnudler med krydret svinekjøtt og urter
Noen andre som finner seg i en tilfeldig haug med kjøttdeig fra da en oppskrift bare krevde 1/2 pund? Gjør som kokken Simone Tong gjorde i denne superraske oppskriften tilpasset av Tejal Rao og kok kjøttet med ingefær, hvitløk og squash. Lag en eddiksaus og server det hele med noen kalde nudler og urter. Peanøtter gir retten ekstra crunchiness og heftiness.
Se på oppskriften.
4. Ark-Pan Bibimbap
Så du har en halv løk, en enkelt gulrot og en liten håndfull grønnkål som opptar verdifulle skarpere eiendom. Hell dem over på en bakeplate og lag bibimbap. Jeg har laget denne oppskriften, med tillatelse av Eric Kim, med alle slags hardføre grønnsaker, og den fungerer nydelig hver gang. En god grunn til å alltid ha et bad med gochujang for hånden.
Sjekk ut denne oppskriften.