Aktiv tid:40 min
Total tid:2 timer og 40 minutter, pluss avkjøling over natten
Porsjoner:4
Etter hvert som vinteren går over til våren og dagene våre blir lengre, blir tålmodigheten vår for ribbeinkontroll kortere. Vi kommer til friluftslivet med en tørst etter frihet. Frihet til å løpe barbeint gjennom vått gress. Frihet til å boltre seg på sanden og plaske i bølgene. Frihet til å spise ribbe som om ingen ser på.
Den mykeste og kjøttfulle av alle ribbeina er babyryggen, som ikke har noe med babyer å gjøre, men alt med rygg å gjøre. De kommer fra baksiden av grisen, hvor de krummer seg rundt lendene.
Fordi det er den magreste delen av svinekjøttet, har babyback-ribbe veldig lite fett, og mye kjøtt å helle over med store mengder søt, klissete saus. All svineribbe vil smelte av beinet når den tilberedes lavt og sakte, men takket være den lille størrelsen – dette er det korteste snittet av ribbe – vil babyryggen komme fra grillen til bordet raskere enn alle andre snitt. Dette er en viktig ting å vurdere når du er spektakulært sulten på ribbe.
Der barnets rygg slutter, begynner spareribbene å bue rundt grisens fete, velduftende mage opp til brystbenet. Spareribs er fetere, med svært lite kjøtt på toppen av de lange, flate bena, og veldig godt marmorert kjøtt i mellom. Mer marmorering betyr mer smak, men det betyr også at du må vente litt lenger på at ribben skal bli myk.
På spissen av spareribbene der de møter brystbenet, er en fet flik av svinekjøtt besatt med små bruskstykker kjent som ribbenspissen, og det er upåklagelig når det gis nok tid til å smelte inn i ting som drømmer er. laget av. Hvis du vil bruke spareribs i stedet for babyrygg i denne oppskriften, gi dem 10 minutter ekstra med lav og langsom varme, fordi mykheten som faller av beinet gjør den til 20. Flytt den deretter til den direkte varmesiden av grillen , klapp på kirsebærbourbonsausen, og gjør deg klar til å ha det hyggelig.
St. Ribbe i Louis-stil er spareribs hvis ribbespisser er fjernet, slik at du kan bruke dem om hverandre med babyrygger i denne oppskriften uten behov for justeringer. Disse rektangulære hyllene er et utmerket valg hvis du vil ha den nesten originale opplevelsen av å unne deg smakfullt, fet ribbekjøtt uten sprekk.
Og husk, det er godt å ødelegge noen av disse ribbeina som om vi var det erfaktisk barbar. Det er tross alt sommer.
Cherry Bourbon glaserte ribber
Denne oppskriften krever babyback ribs, men kan også serveres med spareribs eller st. Louis ribber er laget. De ribbekuttene, som kommer fra bukregionen til svinekjøttet, er flatere, fetere og mer velduftende, men på grunn av marmoreringen tar det litt lengre tid å tilberede; legg til minst 10 minutter til til den “lave og sakte” koketiden, og bruk deretter visuelle signaler for å finne ut når de er myke nok til å gå over til direkte varme. Denne oppskriften vil også gi mer glans enn du sannsynligvis trenger for to hyller med ribbe; du kan servere den ved siden av eller bruke den til å glasere fjærfe neste gang du steker.
Gjør frem: Ribben bør gnides og avkjøles i minst 12 timer eller opptil 2 dager før steking.
Bergingsnotater: Avkjøl ribbe i opptil 3 dager. Rester av glasur kan kjøles i opptil 1 uke eller fryses i opptil 1 år.
MERKNADER: For å forberede gassgrillen for indirekte varmegrilling: Dekk til og forvarm med alle brennere på høy til den når 300 grader. Når du er klar til å lage mat, hvis du bruker en grill med tre brennere, slår du av den midterste brenneren og reduserer varmen på de andre brennerne til middels høy. Mange to-brenner griller er satt opp for indirekte varme, slik at du enkelt kan plassere maten i midten av grillen. Varm den ene brenneren til middels høy og la den andre gå ned.
Hvis du bruker en kullgrill: Fyll en skorsteinstenner med kull, tenn den, og når kullene er kremert, plasser dem på hver side av pannen, og la det være et tomt rom i midten. Hvis grillen din er for liten til å gi plass til en tom plass, trykk kullene til den ene siden og la den andre siden stå tom. Hell nok vann i pannen til å komme minst 1-tommers til siden. Sett på grillen igjen og sett en ovn eller grilltermometer på toppen. Dekk til grillen og forvarm til middels lav, ca 300 grader. For en middels lav varme, må du være i stand til å holde hånden omtrent 6 tommer over kullene i omtrent 8 sekunder.
Bruker du kullgrill kan oppskriften ta ca 15 minutter lenger.
Ovnsmetode: Disse ribba kan også stekes i 1 1/2 til 2 timer i en forvarmet 300 graders ovn. For å karamellisere glasuren, heve hyllen til ca. 6 tommer fra slaktekyllingen og stek i ca. 3 minutter, se nøye på slik at glasuren ikke brenner seg.
Vil du lagre denne oppskriften? Klikk på bokmerkeikonet under serveringsstørrelsen øverst på denne siden, og gå til Min leseliste i brukerprofilen din på washingtonpost.com.
Skaler denne oppskriften og få en utskriftsvennlig, datamaskinvennlig versjon her.
- 2 hyller (3 til 4 pounds totalt) babyryggribbe
- 2 ss dijonsennep
- 1/4 kopp pakket lys brunt sukker
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts røkt paprika, myk eller varm
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 1 ts fint salt
- 2 ts malt svart pepper
- En (16 unse) pose med frosne kirsebær
- 1/2 kopp bourbon
- 1/4 kopp granateplemelasse
- Finrevet skall av 1 appelsin
- 1/2 ts malt nellik
- 1/2 ts fint salt
- 1/2 ts malt svart pepper
Fjern sølvmembranen fra baksiden av babyryggribben ved å skyve en smørkniv på midten under huden, og løft og slipp til du kan ta tak i en del med et håndkle slik at du kan rive av den ene siden først, deretter den andre siden . .
Tørk ribba godt og smør hver med 1 ss sennep.
Hel ribba: Bland sukker, spisskummen, paprika, hvitløk og løkpulver, salt og pepper i en liten bolle. Dekk ribbene på begge sider med tørr rub. Legg i en lufttett beholder eller pakk inn i matfilm og avkjøl i minst 12 timer og over natten.
Stek ribba: Ta ribba ut av kjøleskapet og la den nå romtemperatur i ca 1 time før steking.
Forbered grillen for indirekte varme. (se MERKNADER). Plasser en varmebestandig eller aluminiumspanne ved siden av kullene på den kjøligere siden av grillen. Hell nok vann i pannen til å få minst 1-tommers på siden, og tilsett deretter 1/2 kopp eplecidereddik. Legg grillen over pannen og kullene og legg ribba over pannen med bena ned. Lukk grillen og juster varmen for å holde en temperatur på ca 300 grader. Stek i 2 til 2 1/2 time, eller til kjøttet begynner å falle av beinet.
Lag glasuren: Mens ribba steker, kombinerer du kirsebær, bourbon, melasse, appelsinskall, nellik, salt og pepper i en 2/4 kjele på middels varme. La det småkoke, rør ofte og kok til kirsebærene begynner å bli myke, 13 til 15 minutter. Fjern fra varmen og puré glasuren med en dipmikser til den er jevn. (Alternativt kan du øse blandingen inn i en blender eller foodprosessor og purere til den er jevn.) Sett pannen tilbake på middels lav varme og kok videre uten lokk til den er tykk, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen og sett til side; du bør få ca 2 kopper glans (du trenger ca 1 kopp for glasering).
Ha et skjærebrett og serveringsfat lett tilgjengelig.
Smør ribba med glasuren og skyv den til den direkte varmesiden av grillen. Stek uten lokk i ca 5 minutter, smør deretter ribba med mer glans og snu dem slik at de er med kjøttsiden ned. (Hvis du har noen oppblussinger, skyv ribba litt til siden slik at de ikke står rett over åpen flamme.) Fortsett å steke uten lokk til sausen begynner å karamellisere, 5 til 10 minutter.
Bruk en tang, overfør ribba til et skjærebrett og bruk en skarp kniv til å skjære mellom bena. Legg ribba på et serveringsfat, smør med mer glans og la hvile i minst 10 minutter før servering.
Per porsjon (4 ribber / 12 gram kjøtt pluss 1/4 kopp glasur)
Kalorier: 825; Totalt fett: 40 g; Mettet fett: 8 g; Kolesterol: 252 mg; Natrium: 1134 mg; Karbohydrater: 27 g; Kostfiber: 2 g; Sukker: 26 g; Protein: 67 g
Denne analysen er et estimat basert på tilgjengelige ingredienser og dette preparatet. Det bør ikke erstatte råd fra en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog.
Fra matskribent Allison Robicelli.
Testet av Todd A. Price; e-post spørsmål til vraastig@washpost.com.
Skaler denne oppskriften og få en utskriftsvennlig, datamaskinvennlig versjon her.
Bla gjennom vår oppskriftsfinner for over 9800 ettertestede oppskrifter.
Har du laget denne oppskriften? Ta et bilde og tag oss på Instagram med #eetvreugde.