Total tid:30 min
Porsjoner:4
Her brukte jeg de smakene til å lage en allsidig salsa som kan serveres varm eller i romtemperatur, slik at den kan tilberedes på forhånd og tas ut av kjøleskapet etter behov.
For å gjøre dette, surr alle salsa-ingrediensene unntatt eddik, til løken og paprikaen tilsetter litt varmen, men fortsatt har litt sprøhet – noen minutter – tilsett deretter eddiken og stek ytterligere noen minutter. Jeg ber om en fjerdedel av en skotsk motorpepper, som gir salsaen en moderat, lett tungeprikende varme, men du kan absolutt forsterke den hvis du liker krydrede ting, redusere den ved å bruke en mykere pepper som jalapeño eller la den varme pepperen stå igjen helt ut. Hvis du lager salsaen på forhånd, kan det være lurt å tilsette litt eddik før servering ettersom syren mykner ved lagring, og du vil definitivt ha en klar, rask syltet smak her.
Når den er klar til servering, helles salsaen over stekt mahi-mahi smaksatt med en smakfull kombinasjon av hvitløk, paprika, salt og pepper. Du kan legge en annen grillvennlig (fast, biff-lignende) fisk som kveite eller tilapia, eller heller koke eller steke omtrent alle typer fisk i pannen. Salsaen er også deilig på stekt kylling eller svinekjøtt, eller stekte skiver av tofu. Arrangert på det proteinet du velger, for eksempel en fargerik konfetti, får det et hverdagslig, sunt sommermåltid til å føles som en fest.
Vil du lagre denne oppskriften? Klikk på bokmerkeikonet under serveringsstørrelsen øverst på denne siden, og gå til Min leseliste i brukerprofilen din på washingtonpost.com.
Skaler denne oppskriften og få en utskriftsvennlig, datamaskinvennlig versjon her.
- 1 ss olivenolje
- 1 stor rød paprika, uthulet og finhakket
- 1 liten gul løk, finhakket (1 kopp)
- 2 ts hakkede friske timianblader
- 1 fedd hvitløk, malt eller finrevet
- 1/4 skotsk panser-chilipepper eller habanero-pepper, uthulet og finhakket, eller etter smak
- 1/4 ts fint salt
- 1/8 ts malt allehånde
- 3 ss risvineddik, pluss mer etter smak
- 1/2 ts søt pepper
- 1/4 ts granulert hvitløk
- 1/4 ts fint salt
- 1/4 ts nykvernet sort pepper
- Fire (5 til 6 unse) skinnfri mahi-mahi-fileter eller andre faste, hvite fiskefileter
- 2 ts olivenolje
Lag salsaen: Varm oljen i en middels panne på middels høy varme til den er blank. Tilsett paprika, løk, timian, hvitløk, skotsk kapers, salt og allehånde og stek under omrøring av og til til grønnsakene er litt møre, men fortsatt sprø, ca. 2 minutter. Tilsett eddik, senk varmen til middels og la det småkoke til grønnsakene har myknet litt ytterligere, men fortsatt beholder litt sprøhet, ytterligere 2 minutter. Fjern fra varmen og sett til side til servering eller avkjøl til det skal brukes.
Lag fisken: Pisk paprika, hvitløk, salt og pepper i en liten bolle til det er blandet. Dypp fisken tørr, drypp deretter med oljen, gni den inn for å fordele den jevnt over fisken. Dryss begge sider av filetene med krydderblandingen.
Forvarm en grill eller grillpanne over middels høy varme (se MERK). Stek fisken til den akkurat er gjennomstekt og danner stekemerker, 2 til 3 minutter per side. Server fisken på toppen med salsaen.
For å forberede grillen: Hvis du bruker en gassgrill, sett den på 450 grader. Hvis du bruker en kullgrill, fyll en skorsteinstenner med kull, tenn den og hvis kullene er hvitgrå av aske, hell den i kullgrillen, legg til mer kull om nødvendig og sett lokket på grillen, pass på at luftventilene er åpne hele veien. Når alle kullene er grå og varme, ca 15 minutter, skal grillen din være middels varm. (Bruk et rutetermometer eller test varmen ved å holde hånden, håndflaten ca. 4 tommer fra rutenettet i ca. 4 sekunder.)
Per porsjon (1 fiskefilet og en akkumulerende 1/4 kopp salsa)
Kalorier: 209; Totalt fett: 7 g; Mettet fett: 1 g; Kolesterol: 101 mg; Natrium: 596 mg; Karbohydrater: 10 g; Kostfiber: 2 g; Sukker: 7 g; Protein: 28 g
Denne analysen er et estimat basert på tilgjengelige ingredienser og dette preparatet. Det bør ikke erstatte råd fra en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog.
Fra kokebokforfatter og registrert ernæringsfysiolog Ellie Krieger.
Testet av Olga Massov; e-post spørsmål til vraastig@washpost.com.
Skaler denne oppskriften og få en utskriftsvennlig, datamaskinvennlig versjon her.
Bla gjennom vår oppskriftsfinner for over 9800 ettertestede oppskrifter.
Har du laget denne oppskriften? Ta et bilde og tag oss på Instagram med #eetvreugde.