Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    Spennende

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Holistical
    • Om Oss
    • kontakt oss
    • Ansvarsfraskrivelse
    • Publiseringer
    • Personvern
    • hjem
    • Mat
    • restauranter
    • oppskrifter
    Holistical
    Home»oppskrifter»Prøv disse kokkenes 4 deilige sjokoladeoppskrifter
    oppskrifter

    Prøv disse kokkenes 4 deilige sjokoladeoppskrifter

    Dag NordaasBy Dag Nordaas7. July 2022Updated:8. July 2022No Comments6 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit WhatsApp Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email

    Det er verdens sjokoladedag, noe som betyr at det er den perfekte muligheten til å lage en oppskrift som inkluderer søtsaker.

    Nyhetsuke snakket med fire kokker for å be dem anbefale sine favorittsjokoladeoppskrifter som du kan lage hjemme.

    Her er oppskriftene:

    Royal Sjokolade

    Royal sjokolade
    Den franske konditoren Patrice Cayuelas Royal au chocolat.
    Patrice Cayuela

    Den unge franske konditoren Patrice Cayuela trente i og rundt Lyon, som regnes som landets gastronomiske hovedstad. En av skolene han trente på var Bernachon, en av byens mest ettertraktede sjokoladeprodusenter. Her er oppskriften hans på Royal au Chocolat.

    Ingredienser (for åtte personer)

    Mandelkjeks

    • 60 g mandelpulver
    • 20 g mel
    • Tre eggehviter
    • 125 g sukker

    Bros praline

    • 20 sidepannekaker
    • 150 g pralin
    • 50 g melkesjokolade

    Sjokolademousse

    • 200 g mørk eller melkesjokolade
    • 75 g sukker
    • 3 eggeplommer
    • 30 cl full flytende fløte 30 prosent

    Metode

    For å lage kjeksen skiller du det hvite fra det gule, og bevarer de tre gule til sjokolademoussene. Pisk eggehvitene, når det begynner å bli skummende, tilsett halvparten av sukkeret, fortsett å visp. Tilsett resten av sukkeret når de er faste og pisk i 30 sekunder.

    Ha melet og det siktede mandelpulveret i en bolle, tilsett eggehvitene og bland gradvis med en slikkepott (ikke knekk hvitene). Fordel på en bakepapirkledd stekeplate til jevn tykkelse, og stek i 10 minutter ved 200 °C

    For å lage crunchen, smelt melkesjokoladen i en bain-marie, bland den med praline før du heller den i en bolle med de knuste sidepannekakene, bland med en slikkepott.

    Klipp ut en sirkel med kjeks i deigsirkelen din og legg den under. Kom og fordel blandingen sjokolade / pralin / crepe blonder på kjeksen, glatt overflaten og sett alt i en kjøler den tiden det tar.

    Nå, for å lage kremen, lag en sirup i en panne med sukker og vann (2 ss), kok opp og tykk i 2 halve minutter. Pisk eggeplommene i en bolle, ved å helle sirupen i en stråle får du en klar skummende blanding. Smelt sjokoladen i en bain-marie, og legg den til dette preparatet, la alt komme ned til romtemperatur. Pisk den flytende fløten til den er fast, tilsett deretter sjokoladeblandingen, hell i sirkelen, glatt overflaten og la den stivne i avkjølingen.

    Glasur din “Royal au chocolat” med en kakaospeilglasur. Gå så videre til å dekorere, bruk godteri, sjokoladeplate, alt du vil pynte med.

    Sjokoladebrownie

    Den britiske deigkokken Hattie Cufflin sier at sjokoladebrownien er «en ekte klassiker og en familiefavoritt».

    “Det ble raskt en av de mest populære varene for salg i sjokoladebutikken min, Hot Cocoa,” la hun til. “Oppskriften er en jeg har brukt i årevis og jeg må si at jeg ikke er helt sikker på hvor den kom fra. Den har hatt så mange justeringer underveis at den sannsynligvis ikke engang ser ut som den originale oppskriften lenger !”

    Ingredienser

    • 250 g mørk sjokolade (54 prosent er Cufflins favoritt)
    • 190 g saltet smør
    • 200 g melis
    • 60g selvhevende mel
    • 25 ml espresso
    • 3 egg
    • 100 g sjokoladebiter (Cufflin foretrekker hvit sjokolade i håret)
    • stor klype havsalt

    Metode

    Smelt sjokolade og smør sammen, tilsett havsalt når det er smeltet.

    La det avkjøles mens du blander egg og sukker sammen.

    Hell den avkjølte sjokoladeblandingen i egget og bland godt.

    Tilsett det selvhevende melet og vend det lett inn.

    Tilsett til slutt sjokoladebitene og rør forsiktig.

    Legg i en 9 tommer x 9 tommer dyp bakeplate og stek ved 180 grader Celsius i ca 20 minutter eller til brownien har et skinn som begynner å sprekke. Den skal ha en god vingling når du tar den ut av ovnen.

    La avkjøles og nyt (med en skje mens du fortsatt er klissete eller helt avkjølt, kutt og server).

    Sjokoladefondant

    Kokken Jay Safos sjokoladefondant var en stift på hans private spise- og cateringmenyer.

    «Denne oppskriften fikk meg gjennom en nøkkelrunde Masterchef UK så hvilken bedre måte å feire verdens sjokoladedag enn med ekstravagante sjokoladedelikatesser! Det passer også bra med vår deilige kanelkrydrede mandeloppskrift – men sjokolade forblir stjernen i programmet! ” han sa Nyhetsuke.

    Ingredienser (lag 4)

    • 120 g smør (pluss ca. 20 g for smør)
    • 120 g mørk sjokolade (minimum 70 prosent kakaotørrstoffer) – delt i små biter
    • 75 g vanlig mel
    • 40 g kakaopulver (for å støve av formene)
    • 3 store egg
    • 2 store eggeplommer
    • 160 g melis
    • Valgfritt: 1 hauget teskje appelsinskall eller 1 like stor teskje appelsinekstrakt
    • Vaniljeis eller Chantilly-krem til servering – kan også smaksettes med 1 ss appelsinskall eller juice

    Utstyr og verktøy

    • 2 store mikseboller (minst en er varmebestandig)
    • Elektrisk eller standard visp (vil anbefale elektrisk)
    • En liten kjele
    • 4 dariole-former eller ramekins
    • 1 stekebrett
    • Pensle eller bakepapir

    Metode

    Forvarm ovnen til 180 ° C / 355 ° F / gasspunkt 4.

    Smør dariole-formene eller ramekinene dine – enten non-stick eller aluminium er greit så lenge du smører dem sjenerøst.

    Dryss formene med kakaopulver og la stå mens du forbereder kakerøren.

    Plasser sjokoladen og smøret i den varmefaste bollen og varm forsiktig opp over kjelen med kokende vann, rør sakte til den er smeltet og blandet – pass på at vannstanden er lav nok til at den ikke berører bunnen av bollen!

    Sikt og vend melet inn i sjokoladeblandingen.

    Pisk egg, eggeplommer og sukker sammen i den andre bollen til den er tykk og blek (dette kan danne omtrent en liten prikk).

    Brett eggeblandingen inn i sjokoladeblandingen – når den er kombinert, er den ferdig – ikke brett.

    Hell eller skje med blandingen til litt over halvveis i hver form.

    Plasser på bakeplaten og sørg for at det er plass mellom hver form, og stek i 11 minutter — ovner, varme og blandinger vil variere litt, så følg godt med fra 9 minutter; akkurat når kaken begynner å få farge og det er en liten vingling i midten av fondanten, er de stekt.

    Hell fondant på en tallerken, eller server i formene. Nyt med vaniljeis eller Chantillykrem. Bringebær Coulis passer også veldig godt til denne.

    Sjokoladefudge

    Chiffers fudge
    Martin Chiffers, forfatter og internasjonal konditorkonsulent, elsker å lage sjokoladefudge.
    Martin Chiffers

    Martin Chiffers, forfatter og internasjonal konditorkonsulent, sier at en av favorittsjokoladeoppskriftene hans er sjokoladefudge.

    “Jeg ble født og tilbrakte mesteparten av mitt tidlige liv i Cornwall. Fudge-butikker er godt kjent i Cornwall. […W]mens jeg var på Harrods på slutten av 90-tallet, hadde jeg en hel rekke fudges; dette er favorittoppskriften min på sjokoladefudge, sa han.

    Ingredienser

    • 375 g fersk fløte
    • 750 g sukker
    • 250 g glukose
    • 65 g smør
    • 375 g mørk sjokolade 55 prosent (kuttet i små biter)

    Metode

    Kok opp fløte, sukker, glukose og smør til en myk kule, pisk deretter sjokoladen og legg den raskt inn i en ramme og la den avkjøles, kutt etter ønske.


    Dag Nordaas

    Related Posts

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Søndagskoking: 6 nye oppskrifter fra Stuff Cooks

    6. August 2022

    Leave A Reply Cancel Reply

    Don't Miss
    oppskrifter

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    By Dag Nordaas8. August 20220

    Disse veganske tofu-nuggetsene er bakt og ikke stekt, men fortsatt de beste veganske nuggets noensinne!…

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022

    Motta VIP-behandling: – Lukket restaurant

    7. August 2022
    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from SmartMag about art & design.

    Demo
    Pages
    • About Us
    • Contact Us
    • Disclaimer
    • DMCA
    • Homepage
    • Privacy Policy
    Toppvalg

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022
    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2022 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.