Total tid:30 min
Porsjoner:2 (lag 4 tacos)
Formbar i midten og sprø rundt kantene, som spist eller fylt i en tortilla, er den en costra de queso.
Men det er en annen måte: Før osten blir helt fast kan en tortilla legges på toppen, den smeltede osten fester seg til tortillaen slik at den ene siden er tortilla og den andre er sprø, klissete ost. Brettet rundt en stabel med fyll, kalles den noen ganger en costra de queso, men er mer kjent som en quesotaco, ifølge Bill Esparza, matskribent og forfatter av «LA Mexicano».
Det er en tredje variant: Chicharrón de queso. Det innebærer et mye tynnere lag med ost, som smelter raskere og stivner igjen og blir til en sidesprø vaffel. Den brytes opp eller rulles til grove sylindre og, som navnet antyder, spises som chicharrons eller chips. Du kan strø smuldret chicharrónes de queso på tacoen din eller du kan ta biter av den med salsa. Det er en enkel måte å legge til et ekstra lag med tekstur, smak og fett.
Mexico City har noe strengere definisjoner for disse forskjellige stilene av stekt, smeltet, sprø ost. Når du forlater Mexico City og drar andre steder i landet, kan forskjellige kokker og restauranter bruke forskjellige begreper.
«Dette er hva selgerne enn velger å kalle det. Noen kaller det en quesadilla, quesotaco, costra de queso eller en annen variasjon avhengig av regionen, sier Esparza. Den kan fylles med kjøtt, sjømat eller grønnsaker – slik det er i denne versjonen med vårløk og paprika.
Selv om et stort antall restauranter og tacoboder over hele Mexico serverer variasjoner på costra, er et av stedene som gjorde det berømt Taqueria El Califa i Mexico City. Restauranten lager sine costras på noen forskjellige måter. “For costra, som er den stekte ostekonvolutten, fyller de den med kjøtt og serverer den slik på en meltortilla,” forteller Esparza meg.
Om hvorfor det har spredt seg, peker Esparza på den nylige populariteten til quesabirria-taco og TikTok. “Det er ikke noe nytt i Mexico, men nå begynner folk nord for grensen å bli begeistret for det,” sa Esparza.
Jeg tror det er på tide. Hvis du aldri har hatt den eller laget den, er kvelden for å endre den. La denne oppskriften være malen din.
Quesotacos med paprika og løk
- Hvis du er veganer >> vil det også fungere med vegansk ost. Bare tilsett litt olje i pannen mens du steker.
- Hvis du vil fylle dette med noe annet enn løk og paprika >> gjør det!
- Poblanos har en dyp, varm varme. >> Bruk paprika for en mykere taco.
Vil du lagre denne oppskriften? Klikk på bokmerkeikonet under serveringsstørrelsen øverst på denne siden, og gå til Min leseliste i brukerprofilen din på washingtonpost.com.
Skaler denne oppskriften og få en utskriftsvennlig, datamaskinvennlig versjon her.
- 2 ss olivenolje, pluss mer til smøring
- 6 vårløk eller squash, halvert på langs og kuttet i 2-tommers biter
- 2 poblano-pepper, uthulet og i skiver (kan erstatte grønn paprika)
- 1 fedd hvitløk, finhakket og hakket eller finrevet
- 4 (5-tommers) maistortillas
- 1 1/2 kopper (4 unser) revet Oaxaca, Manchego, Monterey Jack eller annen fast smeltbar ost
- Varm saus, til servering (valgfritt)
- Rød sausfor tjeneste (valgfritt)
- Bein, birria eller stuet kjøttfor tjeneste (valgfritt)
- Limebåter og friske korianderkvister, til servering (valgfritt)
Varm oljen i en middels panne over middels høy varme til den er blank. Tilsett vårløk eller squash og poblanos og sauter, rør av og til, til de er møre og så vidt begynner å bli brune, ca. 7 minutter. Dekk til og reduser varmen til lavest mulig innstilling for å holde deg varm.
Plasser en stor, godt smaksatt støpejern eller non-stick panne på middels høy varme. Smør den lett med olje og tilsett deretter tortillaene – avhengig av størrelsen på pannen din må du kanskje gjøre dette i porsjoner – stek til de er veldig lysebrune, ca 30 sekunder. Overfør til en tallerken. Hvis du arbeider i partier, gjenta med de resterende tortillaene.
Smør den samme pannen lett og lag deretter to hauger med ca 1/3 kopp ost hver. Spre hver stabel i et tynt, jevnt, ca 5- eller 6-tommers bredt lag med omtrent en tomme avstand mellom dem. Når overflaten av hver haug ser smeltet ut, dekker du den med en stekt tortilla, trykker den ned slik at den fester seg til osten. Kok til kantene på osten ser brune ut, 2 til 3 minutter. Skyv en tynn slikkepott under osten for å løsne den fra pannen, og legg den over på en tallerken med ostesiden opp. Gjenta med resterende ost og tortillas.
For å servere, legg to quesotacos på hver tallerken og fyll hver med løk og paprika. Pynt hver taco med varm saus og salsa, hvis du bruker. Tilsett bønner eller stuet kjøtt og/eller korianderkvister, om ønskelig, før servering.
Kalorier: 402; Totalt fett: 24 g; Mettet fett: 8 g; Kolesterol: 36 mg; Natrium: 400 mg; Karbohydrater: 31 g; Kostfiber: 5 g; Sukker: 4 g; Protein: 18 g.
Denne analysen er et estimat basert på tilgjengelige ingredienser og dette preparatet. Det bør ikke erstatte råd fra en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog.
korreksjon
En tidligere versjon av denne oppskriften ble publisert med feil navn. Denne versjonen er oppdatert.
Fra stabsskribent G. Daniela Galarza.
Testet av Kara Elder; e-post spørsmål til vraastig@washpost.com.
Skaler denne oppskriften og få en utskriftsvennlig, datamaskinvennlig versjon her.
Bla gjennom vår oppskriftsfinner for over 9800 ettertestede oppskrifter.
Har du laget denne oppskriften? Ta et bilde og tag oss på Instagram med #eetvreugde.
Følg denne ukens Eat Vraaciously-oppskrifter:
Tirsdag: Mais- og spinatpannekaker
The Eat Vraaciously Newsletter Recipes Archives