Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    Spennende

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Holistical
    • Om Oss
    • kontakt oss
    • Ansvarsfraskrivelse
    • Publiseringer
    • Personvern
    • hjem
    • Mat
    • restauranter
    • oppskrifter
    Holistical
    Home»restauranter»Stavangers eneste helt veganske restaurant fikk Matkulturprisen
    restauranter

    Stavangers eneste helt veganske restaurant fikk Matkulturprisen

    Dag NordaasBy Dag Nordaas3. July 2022Updated:8. July 2022No Comments8 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit WhatsApp Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email

    Stavangers første og eneste restaurant med kun vegansk mat på menyen, Bellies, ble tildelt Matkulturprisen i helgen.

    Kjøkkensjef Tony Martin og daglig leder Øystein Lunde Ohna mottok prisen av Kay Hustoft i Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland. Foto: Tord Paulsen / Gladmat
    Publisert: Publisert:

    2. juli

    Prisen deles ut av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland og Norske Kokkenes Landsforbund i Rogaland. Utdelingen skjer under Gladmat.

    Prisen er en hyllest til rogalendinger som har bidratt mer enn andre til å fremme mat- og drikkekulturen i provinsen.

    Aftenbladets matanmelder Arild I. Olson var med Bellies i 2020. Les anmeldelsen her:

    Dette er hva juryen sa i sin begrunnelse:

    «Vinneren av årets Matkulturpris er en ung restaurant i Stavanger, med en flott beliggenhet og et innbydende interiør, som satte sine spor på kort tid.

    Med mye kreativitet og et rent konsept i tid, lykkes de med å løfte moderne trender, med bærekraftige valg i forhold til en klimavennlig retning, til gode mål og mindre fotavtrykk.

    Maten er sesongbasert, og menyen er sesongbasert. Restauranten har også et sterkt og godt lag med seg, både på mat- og vinsiden.

    Restauranten er også den første og eneste Hellvegan-restauranten i Stavanger.

    Årets vinner av Matkulturprisen beskriver seg selv som «fersk, fermentert, ved og lidenskapelig tilberedt».

    Foto: Pål Christensen / Stavanger Aftenblad

    – Det var stort å få en slik hederspris fra matentusiaster, og vi skal love å jobbe videre med matkultur, sier daglig leder Øystein Lunde Ohna, og legger til:

    – Det var Gladmat og vi hadde full service her hjemme. Det var deilig å gå gjennom Gladmat by og motta prisen fra jubel fra teltet.

    Han sier det betyr mye for restauranten.

    – De sa fine ord om oss, og det heter. Det er mange andre flotte spillere og folk som har vunnet den prisen før oss, og vi føler oss veldig sett, sier han.

    også lese

    For tredje år på rad er resultatet negativt for Bellies AS

    Jevne matpriser

    Lørdag ettermiddag ble vinnerne av både Gladmatprisene og Årets Gladmatstipend kåret. – Alle har en lidenskap, det er vår, sa daglig leder i restaurant K2, Elisabeth Kress.

    På Gladmatens siste dag ble vinnere av årets priser og stipend kåret. I år var nivået skyhøyt, mener Gladmat-juryen, som etter mye diskusjon endelig nådde de verdige vinnerne.

    Eier av Håland Kjøtt Idar Håland omfavner juryleder Hanne Berentsen etter tildelingen av Gladmatstipendet 2022. Foto: Anders Minge

    Prisene ble delt ut i det nye teltområdet Kokepunktet kl 14:00 Juryen har bestått av Maggi Gausel, Elin Rusnes Kvingedal, Kristian Ebbesen Fjelde, Gulmira Ahmedova og leder Olav Birkeland. Gausel og Ahmedova er med for første gang i år, mens resten har mellom tre og ni års erfaring.

    Årets Gladmat-rett

    Vinneren av årets Gladmat-rett ble Spiseriet. De fikk prisen for sin Sterling-kveite med brennesle fra Brimse, erter, pepperrot og stekt surdeig.

    – Restauranten imponerte en hel festival med en deilig og gjennomtenkt rett. Perfekt balanse, ingredienser med tydelige smaker som spiller sammen til en flott helhet og deilige kontraster, sier juryen.

    Kriteriene var blant annet gode smakskombinasjoner, at retten oppleves som spesiell og at råvarene er lokale. De andre nominerte i kategorien var Fisketorget, Déjà Vu, Fish & Cow og Matlauget.

    Restauranten vant Årets gladrett for sin Sterling-kveite med brennesle fra Brimse, erter, pepperrot og stekt surdeig. – En deilig rett som varmer våre hjerter var juryens vurdering. Foto: STAVANGER AFTENBLAD / Stavanger Aftenblad

    Spiseriets Gladmat-rett fikk også seksere på terningen i Aftenbladets store test.

    – Dette er tull. Og en oase i festkaoset, sa anmelder Harald Birkevold om retten.

    De mottok Gladmat-stipendet 2022

    – Jeg hadde ingen anelse om at vi skulle få noen premie, så det er ikke så mye mer å si enn tusen takk! sa Elisabeth Kress fra scenen. Foto: Anders Minge

    Under Gladmats siste dag ble også Gladmatstipendet 2022 delt ut til to skuespillere som ifølge Inge Steensland Stiftelse skilte seg positivt ut. Det var Restaurant K2 og Håland Kjøtt som ble hedret med et stipend på 30.000 kroner hver.

    Restaurant K2 har holdt åpent i snart to år da de mottok prisen i dag.

    – Det betyr mye, det er en bekreftelse på at vi gjør noe bra, etter så mye jobbing, sier daglig leder i restauranten Elisabeth Kress.

    – Alle har en lidenskap – den er vår.

    På scenen var Idar Håland på gråten da han reiste seg og tok imot diplomet for Håland Kjøtt.

    – Det er helt utrolig at vi får anerkjennelse for den brennende dedikasjonen vi tar med oss ​​på jobb hver dag, sier en tydelig rørt Håland.

    Han sier at stipendet vil fortsette å dyrke den samme engasjementet blant andre matglade ungdommer.

    – Vi brenner for, og kan lære mye av, spredningen av det engasjementet til norsk matproduksjon til andre også, sier Håland.

    Eier av Håland Kjøtt Idar Håland måtte tørke noen tårer da det ble kjent at selskapet hadde mottatt årets Gladmatstipend. Foto: Anders Minge

    Årets Gladmat-opplevelse

    Denne prisen går til utstillerne som har gjort en spesiell innsats for å gi publikum en god opplevelse, enten det er gjennom sjenerøse smaksprøver, gode historier om produktene eller inspirerende informasjon om hvordan de skal bruke produktene de selger. Temaet for årets festival var «Feiring», så det var noe juryen var ute etter hos utstillerne.

    I år var det to heldige som gikk av med seieren i denne kategorien: Déjà Vu og duoen Siddis Gelato og meksikanske Casa Salsitas. Andre nominerte var Matlauget, Felleskjøpet og Hjelmeland Naturlegvis.

    – Déjà Vu lager mat i verdensklasse, og klarer samtidig å sette sammen en rett med tydelige innslag av feiring. Kokkens lidenskap og entusiasme smittet tydelig over til de ansatte, mener juryen.

    Restauranten Déjà Vu var en av to vinnere av Årets Happy Food Experience. Her er snøkrabbe i skarpt sjøgress, en av deres tre Gladmat-retter i år. Foto: STAVANGER AFTENBLAD / Stavanger Aftenblad
    Jolanta Ulys og Patricia Mendez fra Casa Salsita. Foto: Anders Minge

    Om årets andre vinner, som er to uavhengige restauranter som har gått sammen om festivalen, sier de:

    – De har et tydelig engasjement, brenner for det de driver med og har virkelig valgt å satse på feiring.

    Årets tilstand

    Utstilleren som har lagt ned en spesiell innsats for å skape en god og trivelig stand for publikum vil bli belønnet med denne prisen. I år var Helgø Meny Food Court, Matlauget, Sunde gardsutsalg og ASMarGel alle nominert, men det var Hjelmeland Naturlegvis som gikk av med seieren.

    – Hjelmeland Naturlegves har laget en stand med veldig god stemning. De representerer byen med stolthet og samhold, i tillegg til lidenskap for yrket og deres produkter, mener juryen.

    – Stativet var lett gjenkjennelig med et stort blikkfang. De satte Hjelmeland på kartet.

    Hjelmeland Naturligvis er et investeringsprosjekt av Hjelmeland kommune som samler lokale små og store produsenter under én paraply. Her selger Jakob og Siri Kyrkjeeide Hausken jordbær fra Fister. Jan Grimstad, som er til høyre, leder prosjektet. Foto: Jan Inge Haga / Stavanger Aftenblad

    Årets innovasjon

    Årets innovasjon skal hylle det risikable, nyskapende og ukjente. I år stakk Fisketorget av med seieren. De andre nominerte i denne kategorien var Spiseriet, Siddis og Casa Salsitas, Yips, og Smaken av Ryfylke (Hjelmeland Naturlegvis).

    – Fisketorget har virkelig nådd toppen av spennende smaker på en innovativ måte. Vi har allerede danset til den første smaken! Presentasjonen var en fryd for øyet og en kjærlig symfoni for smaksløkene.

    Fisketorgets Gladmat-rett. – En rekke pasjonsfrukter, jalapeños, sesamfrø, puffet ris på en seng av lettstekt Sirdalsørret. Retten var elegant og nøye smaksatt, og oster av kvalitet og kreativitet, sa juryen. Foto: Jan Inge Haga / Stavanger Aftenblad

    Fisketorgets Gladmat-rett, ørret med jalapeño, pasjonsfrukt, puffet ris og sesamfrø, fikk også seks av Aftenbladets anmeldere.

    Årets lokalmatprodukt

    Prisen som skal fremme lokale produsenter i Rogaland gikk til Matjes i år. De andre nominerte i denne kategorien var Topp Sopp, Stavanger Ysteri, Hjelmeland Naturlegvis og Litlestøl.

    Med deres entusiasme for lokalmat og deres produkt spesielt smitter det over til alle som er så heldige å få møte denne gjengen, sier juryen om årets vinner.

    Matjes sild fikk Årets Lokalmatprodukt. Foto: STAVANGER AFTENBLAD / Stavanger Aftenblad

    Årets mest sirkulære utstiller

    Denne kategorien var ny av året da festivalen fokuserte mer på å redusere avfall og redusere klimaavtrykk og avfall.

    Her stakk Topp Sopp av med seieren, da de tenkte på rundskriv fra start. De produserer sine egne produkter fra andres avfall.

    – De har en enorm kunnskap og smittende entusiasme for det de driver med, og denne lille bedriften er en stor inspirasjon for oss alle, mener juryen.

    Toppsopp Avfall fra andre produsenter brukes til å dyrke sopp i en låve på Jåttå. Foto: Anders Minge
    Publisert:

    Publisert: 2. juli 2022 15:02

    Oppdatert: 3. juli 2022 21:05

    Dag Nordaas

    Related Posts

    Motta VIP-behandling: – Lukket restaurant

    7. August 2022

    – Vi frykter vinteren – E24

    5. August 2022

    100 millioner år gamle dinosaurfotavtrykk funnet i en restaurant

    2. August 2022

    Leave A Reply Cancel Reply

    Don't Miss
    oppskrifter

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    By Dag Nordaas8. August 20220

    Disse veganske tofu-nuggetsene er bakt og ikke stekt, men fortsatt de beste veganske nuggets noensinne!…

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022

    Motta VIP-behandling: – Lukket restaurant

    7. August 2022
    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from SmartMag about art & design.

    Demo
    Pages
    • About Us
    • Contact Us
    • Disclaimer
    • DMCA
    • Homepage
    • Privacy Policy
    Toppvalg

    Vegan Tofu Nuggets – Vegan Richa

    8. August 2022

    Gordon Ramsay anklager Jamie Oliver for å stjele oppskrifter og trykker boken hans ned i buksene

    7. August 2022

    Door Dashers hjelper til med å skaffe Loaves & Fishes-mat til de som trenger det

    7. August 2022
    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2022 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.