Enkel og superforfriskende Miso Chili Hvitløk Tofu sandwich med agurk, løk, gulrøtter og urter! Lag bare én saus, mariner tofu i den, legg saus til de sprø grønnsakene, bruk rester som salatdressing! Neutvry
Sommeren er høysesong for smørbrød fordi den er bærbar og den perfekte lunsjen å ta med til hagen for et utendørs måltid. Og jo enklere og raskere, jo bedre. For hvem vil vel svette over komfyren i den varme årstiden?
Min nye favoritt veganske sandwichoppskrift er denne Chili Garlic Tofu Sandwich! Tenk deg å bite i dette kjøttet og perfekt smaksatte søte og krydrede Tofu-sandwich, toppet med marinert løk, gulrøtter og agurker? Inspirasjonen til dette smørbrødet kom fra de forskjellige smørbrødene i banh mi-stil jeg har prøvd gjennom årene.
Det er bare én saus! Mariner tofuen i sausen og stek, mariner agurkene og grønnsakene i den, og bruk resten til å lage sandwichen! Du kan tilsette litt vegansk majo til restene hvis du vil pynte deg.
Ikke la deg skremme av ingredienslisten. Tro meg, alle varene er enkle å finne i enhver dagligvarebutikk, og når du først har tilberedt ingrediensene dine, samles smørbrødene veldig enkelt.
Marinaden med hvitløk, pepperflak, soyasaus, lime og miso er så deilig! Den marinerte tofuen bakes eller stekes. Forbered de marinerte grønnsakene, sett sammen og bruk resterende marinade over grønnsakene eller chilien! Marinaden gjør det harde arbeidet, og med fersk knasende agurk og løk og den deilige tofuen blir dette din favorittsandwich! Vil du ikke spise brød? Pakk den inn i en wrap med valgfrie tortillas! Prøv min glutenfrie tortilla for å gjøre den glutenfri.
Hvorfor du vil elske disse enkle marinerte tofu-smørbrødene
- hele smørbrødet bruker bare én marinade! Til tofuen, til grønnsakene og som salatdressing!
- Kombinasjonen av hvitløk, pepperflak, soyasaus og miso er fantastisk
- mariner tofuen over natten for best resultat
- denne oppskriften er nøttefri og lett å lage glutenfri
- Dette er en forfriskende sommersmørbrød
Hvordan betjene og lagre:
Denne tofu sandwich bør serveres kort tid etter at den er satt sammen. Hvis den står for lenge vil brødsuppen begynne å modnes, så spis den fersk.
For å forberede, oppbevar grønnsaker og tofu separat i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 4 dager.
Flere veganske sandwichoppskrifter:

Skriv ut oppskrift
Chili Hvitløk Tofu Sommer Sandwich
Denne Chili Garlic Tofu Sandwich er søt, krydret og velsmakende og veldig solid! Fylt med bakt marinert tofu og sprø grønnsaker, er det en flott bærbar lunsj eller lett middag for den varme årstiden. Neutvry
Porsjoner: 3
Kalorier: 311kcal
Ingredienser
For marinade:
- 1.5 spiseskje Jeg er piletre eller tamarisaus for glutenfri
- 1 teskje miso hvit eller kikert miso
- 1 spiseskje lime juice
- 1 spiseskje rysasyn
- 1/2 teskje pepperflak
- 1 hvitløksfedd malt eller 1/2 ts hvitløkspasta
- 1/4 teskje salt
- 3 spiseskjeer lønnesirup
- 1 spiseskje varmt vann
For Tofu:
- 14 våre (400 g) av fast eller ekstra fast tofu presset i minst 15-20 minutter og kutt som du vil
For sandwich:
- 1 agurk i skiver
- 1/2 Kopp Skåret løk
- Hakket salat etter behov
- Finhakket koriander etter behov
- 1/4 kopp Syltede gulrøtter valgfri
- Grønn løk og koriander til pynt
- Myke baguetter eller panini brød eller rundstykker lag minst 3 smørbrød
Bruksanvisning
-
Lag marinaden; i en stor bolle tilsett alle marinadeingrediensene og bland godt.
-
Press og bland misoen på kantene av bollen slik at den blander seg inn.
-
Når alt er blandet inn, tilsett skivet og presset tofu og la det stå i 10 minutter.
-
Fjern tofuen fra marinaden og legg på en bakepapirkledd stekeplate. Smør litt mer marinadesaus på toppen av tofuskivene og stek ved 400ºF i 20-30 minutter eller til marinaden har tørket og tofuen er sprø.
-
Ta tofuen ut av ovnen og sett den til side.
-
I mellomtiden blander du agurk, løk og gulrøtter i den resterende marinaden og blander godt til det dekker.
-
Samle smørbrødet; du kan bruke ferskt eller ristet brød. Legg et lag med salat til sandwichen og dekk deretter med tofuskiver. Tilsett marinert agurk, løk og gulrøtter (fisk det ut og legg på toppen av tofuskivene.)
-
Tilsett litt koriander, grønn løk og litt sort pepper. Drypp resten av marinaden over det hele og dekk den med de andre brødskivene. Skjær i skiver og server.
Notater
Denne sandwichen serveres best fersk. Ellers kan brødet bli litt vått av marinaden. Hold den marinerte tofuen og toppingen atskilt til du er klar til å samle smørbrødene og servere. Du kan alltid riste brødet og servere det som en varm sandwich.
- For å lage denne oppskriften Glutenfri bruk glutenfritt brød eller noen salatblader og tilsett tofu til salatbladene og dekk den med agurk, løk, gulrøtter, koriander, grønn løk og sort pepper, og server. Eller lag den til sommerruller ved å pakke den inn i rispapir!
- å klare det Sojavry, bruk seitan eller chikin-subs, mariner og stek og sett sammen. Bruk kokosnøttaminosyrer i stedet for soyasaus. Bruk kikertmiso
- variasjoner: 1. tilsett litt vegansk majo i smørbrødet. 2. Lag en salat med tofuen og grønnsakene over massert grønnkål eller sprø salat. Doble sausen til dressingen. 3. Tilsett 1 ss gochujang pasta for krydret marinade!
Ernæring
Ernæringsfakta
Chili Hvitløk Tofu Sommer Sandwich
Antall per porsjon
Kalorier 311
Kalorier fra fett 72
% Daglig verdi *
fett 8g12 %
Mettet fett 1g6 %
Natrium 675mg29 %
Kalium 198mg6 %
Karbohydrater 44g15 %
Fiber 3g1. 3%
Sukker 18 g20 %
Protein 17g34 %
Vitamin A 2006IU40 %
Vitaminer C 5 mg6 %
Kalsium 212mg21 %
Jern 9 mg50 %
* Prosentandelen av daglige verdier er basert på en diett på 2000 kalorier.

Ingredienser:
- fast eller ekstra fast tofu er best å bruke her. Den presses i minst 15-20 minutter og kuttes deretter som du vil
- marinade: vi kombinerer soyasaus og miso med lønnesirup, limejuice og riseddik for en søt og krydret marinade
- vi bruker pepperflak, fersk hvitløk og salt for å smaksette tofumarinade
- til topping legger vi til oppskåret agurk, løk, salat, koriander og oppskåret gulrøtter og grønn løk
- til brødet, bruk det du liker – mykt baguette- eller paninibrød eller rundstykker
Tips:
- Denne sandwichen serveres best fersk. Ellers kan brødet bli litt vått av marinaden. Hold den marinerte tofuen og toppingen atskilt til du er klar til å samle smørbrødene og servere. Du kan alltid riste brødet og servere det som en varm sandwich.
- For å spare tid, søk ekstra fast tofu ikke pakket med vann. Disse tofumerkene trenger ikke skrives ut.
- For å lage denne oppskriften Glutenfri bruk glutenfritt brød eller noen salatblader og tilsett tofu til salatbladene og dekk den med agurk, løk, gulrøtter, koriander, grønn løk og sort pepper, og server.
- å klare det Sojavry, bruk seitan eller chikin-subs, mariner og stek og sett sammen. Bruk kokosnøttaminosyrer i stedet for soyasaus. Bruk kikertmiso
Hvordan lage Chili Hvitløk Tofu Sandwich:
Lag marinaden; i en stor bolle tilsett alle marinadeingrediensene og bland godt.
Press og bland misoen på kantene av bollen slik at den blander seg inn.
Når alt er blandet inn, tilsett skivet og presset tofu og la det stå i 10 minutter.
Fjern tofuen fra marinaden og legg på en bakepapirkledd stekeplate.
Smør litt mer marinadesaus på toppen av tofuskivene og stek ved 400ºF i 20-30 minutter eller til marinaden har tørket og tofuen er sprø.
Ta tofuen ut av ovnen og sett den til side.
I mellomtiden blander du agurk, løk og gulrøtter i den resterende marinaden og blander godt til det dekker.
Samle smørbrødet; du kan bruke ferskt eller ristet brød.
Legg et lag med salat til sandwichen og dekk deretter med tofuskiver.
Tilsett marinert agurk, løk og gulrøtter. Legg dem like oppå tofuskivene.
Tilsett litt koriander, grønn løk og litt sort pepper. Drypp resten av marinaden over det hele og dekk den med de andre brødskivene. Skjær i skiver og server.
Jeg har en følelse av at alle kommer til å elske denne enkle chili-hvitløk-tofu-sandwichoppskriften.

Oppbevaring
oppbevar tofuen, marinert eller i marinerte grønnsaker, salat osv. separat. Legg lagvis og monter etter behov