Fransk pastellfarge
Det smale rommet er et pastelllandskap i tusenårsrosa og beige, terrazzo, marmor og lys rotting. Den var delvis inspirert av det visuelle universet til Jacques Tatis film “My Wonderful Uncle” fra 1958 (“Mon Oncle”), som restaurantens navn ble hentet fra.
– Jeg ønsker å lage en meny inspirert av klassikerne, med en litt eklektisk tilnærming der vi ikke prøver å fornye oss, men heller dykke ned i saken og sette vårt personlige preg på uttrykket, sier Esben Holmboe Bang.
Mon Oncle blir ikke en hverdagslig fransk bistro. Det er et ambisiøst spisested, fremholder stjernekokken.
Dansken utviklet menyen sammen med kokken Ostler og visekokken Jae Wilkinson (26) på Maaemos testkjøkken. Inspirert av det franske kjøkkenet på 1980- og 1990-tallet, inkluderte den østers med syltede roseblader, andeleverterrin, glasert tarbot med vårløk og en Wellington-biff – hvor kjøttet stekes i stedet for bakt.
Alt består av flere komponenter enn hjemmekokker kan drømme om å håndtere – infusjoner, oljer, geler og pulver – og er lagt på klassisk, men bevisst mismatchet og spesialtilpasset Limoges-porselen med blomster og pynt. Bang mener den har «en poetisk, aristokratisk eleganse».
– Det er et univers det er utrolig givende å jobbe kreativt med. Det var en ren nytelse å lage denne typen mat og gjenoppdage kjærligheten til gastronomi, sier han.