Brasilia ville lenge til Trondheim. Nå åpner de i løpet av sommeren.
Foto: trd.deur Ole-Fredrik Lambertsen
For tiden
– Det føles helt fantastisk. Vi er veldig spente og glade for endelig å kunne begynne i Trondheim, sier restaurantsjef Daniel Mekki.
– Spis så mye du vil, sier Mekki, en av tre medeiere i Brasilia, som åpner til sommeren og blir et nytt buffékonsept i Trondheim.
De åpner i Adressehuset, i de gamle lokalene til Kōnā. Dette blir deres tredje restaurant. De har jobbet i Bergen siden 2015, og i desember 2020 åpnet de i Oslo – midt i pandemien.
Mekki sier de planlegger å åpne i juli, men at det kan vare til august.
Som navnet kanskje avslører, er brasiliansk mat inspirasjonen for både maten og navnene på servitørene.
Foto: Ole-Fredrik Lambertsen
Nidaros omtalte restauranten først.
Grønt og rødt kort
Det blir en steakhouse-buffet, hvor du viser med grønt eller rødt kort om du ønsker mer.
Viser du grønt, kommer servitørene – eller «cowboyene», som de kaller dem – til bordet med kjøttpinner og tilbehør som poteter og sauser, som du kan velge fritt mellom.
Rommet ligger ved siden av Fire Fine langs Nidelva.
Foto: Ole-Fredrik Lambertsen
Konseptet er brasiliansk, sier Mekki.
– Vi har fått en del henvendelser fra Trondheim, som «når kommer du til Trondheim?» Nå kan vi si at vi kommer, og vi gleder oss veldig, sier han.
Nå er det klart hvilken restaurant som tar over etter Sesame
Brukte et og et halvt år på å finne lokalbefolkningen
Brasilia blir den fjerde restauranten som prøver seg på dette lokalet i Adressahuset. I løpet av få år valgte både Kōnā, Caya og Rot Vin & Brød å kaste inn håndkleet her.
Mekki (i midten) eier restauranten sammen med Nick Kiosses (til høyre) og Marius Larsen.
Mekki sier de brukte halvannet år på å finne de rette lokalene i Trondheim.
– Vi har vært oppe noen ganger allerede. Det tok litt tid, men vi er veldig glade for å finne en som er stor nok og som også har uteservering. Og så er det rett ved elva, noe som gjør det til et supersted, sier Mekki.